ACȚIUNE A POLIȚIEI ECONOMICE – Controale la Baia Mare, Borșa și Vișeu de Sus

0
358

ACȚIUNE A POLIȚIEI ECONOMICE  Comercianţii care vindeau produse agroalimentare expirate, ţigări sau alcool, fără a deţine documente legale, precum şi cei care nu au respectat legislaţia în domeniul caselor de marcat, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 18 500 lei. În patru cazuri de contrabandă cu ţigări au fost întocmite dosare penale.

Neregulile au fost constatate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşelor Borşa şi Vişeu de Sus. Verificările efectuate au vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor privind producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor agroalimentare, descurajarea şi combaterea comerţului cu ţigări de contrabandă dar şi sancţionarea neregulilor în domeniul folosirii caselor de marcat fiscale.

În cele două zile de acţiune a poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru contrabandă cu ţigări, şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18 500 de lei.Totodată au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 500 de lei şi a fost ridicată în numerar suma de 300 de lei.

Alte două dosare, tot sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, au fost întocmite de poliţiştii din Şomcuta Mare. Aceştia au efectuat verificări la 14 societăţi comerciale şi persoane fizice pentru combaterea comerţului ilegal cu alcool şi tutun. Persoanele depistate în timp ce vindeau ţigări de contrabandă, pe raza localităţii Finteuşu Mic, sunt cercetate iar la finalizarea cercetărilor vor fi propuse măsuri legale.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.