ACHIZIȚIE – IGSU cumpără 2.200 de autospeciale pentru SMURD și Serviciile de Ambulanță

0
215

ACHIZIȚIE  IGSU cumpără 2.200 de autospeciale pentru SMURD și Serviciile de Ambulanță, conform anunțului făcut de Carmen Dan, Ministrul de Interne, Carmen Dan, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Loading...

Carmen Dan a supus aprobării Guvernului proiectul de ordonanță care privește desemnarea ISU să facă achiziția centralizată de ambulanțe pentru SMURD și pentru serviciul de ambulanță.

„Prin această achiziție centralizată o să avem economii importante datorate numărului de ambulanțe și asigurăm astfel o anumită standardizare a echipamentelor (…) Achiziția se va face printr-un program multianual, de patru ani, destinat ambulanțelor de tip A (ambulanțe pentru transportul pacientului neasistat), de tip B (ambulanțe pentru intervenție de urgență și prim-ajutor) și de tip C (pentru urgențe medicale majore). Avem în vedere achiziționarea a 2.200 de ambulanțe care vor fi destinate atât serviciilor publice de ambulanță, cât și pentru SMURD”, a precizat ministrul de Interne.

Decizia este motivată prin faptul că peste 50% din parcul de ambulanțe depășește 7 ani vechime și o mare parte dintre acestea au atins deja 10 ani. Secretarul de stat Raed Arafat va coordona activitățile care țin de achiziția și livrarea ambulanțelor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a aproba cadrul legal pentru achiziția centralizată a 2.200 de ambulanțe reprezintă și un mesaj pentru sindicatele din domeniu, el arătând că acestea au dreptate când afirmă că nu pot să-și desfășoare activitatea cu echipamente învechite.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.