ACCIDENTE ÎN JUDEȚ – Pietoni loviți de mașină din cauza traversărilor neregulamentare 

0
311
Foto: Saceleanul

ACCIDENTE ÎN JUDEȚ  Traversarea neregulamentară, neatenţia şi indisciplina duc de cele mai multe ori la accidente. Vineri după-amiaza, poliţiştii au intervenit la două accidente, ambele soldate cu rănirea unor pietoni.

La ora 17.40, Poliţia Oraşului Săliştea de Sus a fost sesizată că pe raza oraşului s-a produs un accident de circulaţie. Un băimărean de 50 de ani, care conducea un autoturism, a surprins şi accidentat un băiat de 14 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă şi fără să se asigure, prin spatele unui microbuz oprit.

Băiatul a fost rănit şi transportat la spital, unde a rămas internat. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt accident de circulaţie soldat cu rănirea unui pieton s-a produs tot vineri după-amiaza, pe strada Unirii din Borşa. Un bărbat de 34 de ani, care a traversat strada neregulamentar şi fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie poliţiştii vă recomandă să traversaţi doar pe marcajul pietonal, la culoarea verde a semafoarelor electrice, iar acolo unde acestea nu există, angajaţi-vă în traversare doar după o temeinică asigurare!

  • Nu traversaţi prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, ci pe locurile rezervate trecerii după plecarea lor din staţie! Nu traversaţi nici strecurându-vă printre autovehiculele parcate în apropierea bordurii sau trotuarului!
  • Când se apropie maşinile salvării, pompierilor, poliţiei, care au în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, nu traversaţi!
  • Fiţi precauţi când traversaţi noaptea sau în condiţii nefavorabile, ceaţă, ploaie, ninsoare!

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.