ACCIDENT ÎN ILBA – Două persoane rănite după ce s-au răsturnat cu motocicleta într-o curbă. Polițiștii îi avertizează pe motocicliști

0
453

ACCIDENT ÎN ILBA   De la libertatea pe care v-o conferă conducerea motocicletei, la riscurile pe care le implică încălcarea normelor rutiere. Poliția vă recomandă:

În doar două săptămâni, de când s-a deschis sezonul moto în Maramureş, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea mai multor accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti. Unul dintre acestea s-a produs sâmbătă, 5 mai, în jurul orei 16.00, pe D.N. 1C. Cercetările efectuate la faţa locului de către poliţiştii  Serviciului Rutier au relevat că un băimărean, de 37 ani, care conducea o motocicleta dinspre Baia Mare spre Satu Mare, nu a redus viteza într-o curbă la stânga de pe raza localităţii Ilba, a derapat, şi s-a răsturnat pe carosabil.

În urma accidentului, motociclistul şi o pasageră de 24 de ani au suferit leziuni corporale  şi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare. Pasagera a rămas internată sub supraveghere medicală.

Conducătorul motocicletei și pasagera purtau casca de protecție în timpul deplasării, fără a avea alte echipamente de protecție. Motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia motocicliştilor să respecte regulile de circulaţie şi, pentru a nu fi implicaţi în accidente de circulaţie, le recomandă:

  • Evitaţi accelerările excesive şi nu conduceţi cu viteză mai mare decât limita legală;
  • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus;
  • Asigurați-vă în oglinzi atunci când virați;
  • Nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
  • Nu faceţi slalom printre autovehiculele în mişcare;
  • Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente;
  • Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante şi păstraţi-vă întotdeauna farul aprins;
  • Utilizați, atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte, caşti de protecţie omologate – care îndeplinesc standardele actuale de siguranţă şi purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii.

*De asemenea, poliţiştii rutieri le reamintesc şi conducătorilor auto să fie vigilenţi şi să ţină cont de faptul că şi motocicliștii există în trafic!

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.