A FOST DEZINFORMARE! – Serviciile de salubrizare efectuate în Baia Mare NU au fost reduse! Vezi ce a declarat Vasile Barbul referitor la anunțul făcut de firma Drusal

3
1870

În ultimele zile în mass-media locală a apărut un anunț prin care societatea Drusal își anunța reducerea activității de salubrizare pe raza municipiului Baia Mare.

Acest aspect, care a semănat îngrijorare în rândul băimărenilor, a fost astăzi, 12 mai, clarificat în ședința extraordinară a Consiliului Local de către Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare. Potrivit acestuia, anunțul făcut de către societatea care se ocupă de serviciile de salubrizare nu reflectă realitatea, lucru cu care s-a pus de acord și directorul general al firmei Drusal. Acesta din urmă a fost plecat din țară la momentul redactării anunțului și, odată întors, Vasile Barbul a clarificat situația cu acesta.

Serviciile de salubrizare efectuate pe raza municipiului Baia Mare nu au fost reduse, contrar unui anunț dat de către firma care prestează aceste acțiuni. Afirmația a fost făcută publică de către Vasile Barbul și părerea acestuia a fost susținută și de către directorul societății Drusal.

„Eu nu cred că ați văzut vreo adresă prin care cineva de la Primăria Baia Mare să fi cerut societății Drusal oprirea, reducerea sau sistarea activității. Ca urmare a încheierii campaniei de primăvară, societatea Drusal ne-a trimis o adresă prin care ne cereau o propunere de program pentru lunile următoare. Vreau să fac mențiunea că programele de salubrizare se modifică de câteva ori pe parcursul unui an, în funcție de sezonul în care ne găsim, respectiv în funcție de condițiile meteorologice din acel sezon. Ca urmare a adresei Drusalului le-am comunicat propunerea de program care cuprinde exact aceleași operațiuni cu care cetățenii din Baia Mare au fost obișnuiți în ultimii ani. Față de programul de dinainte de perioada curățeniei de primăvară am renunțat datorită condițiilor meteorologice la stropitul străzilor. Am considerat că este o risipă din partea municipiului Baia Mare ca să udăm străzile într-o perioadă cu precipitații destul de abundente, într-o perioadă în care temperaturile sunt relativ scăzute și nu este necesară această operațiune”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare.

Mai mult, Vasile Barbul a arătat că, în opinia sa, situația creată reprezintă o bulă de săpun.
„Nu este niciun fel de modificare. Ieri am avut o discuție cu directorul general al societății care în această perioadă a fost plecat din țară. Am lămurit situația. Este o totală inabilitate din partea lor și a recunoscut dânsul acest lucru. Eu nu pot să răspund în fața conducerii unei societăți private de ce au dat un anunț. O să vă răspundă probabil dânșii. Nu are niciun fel de realitate și ancorare în teren punctul lor de vedere din acel anunț. Vreau să îi asigur pe toți băimărenii că salubrizarea municipiului Baia Mare decurge în aceleași condiții de calitate, de cantitate ca și până în momentul de față. De astfel, am dat și un anunț în ziar astăzi cu toate operațiunile pe care le realizăm. Mai mult decât atât vă rog să vă uitați pe site-ul municipiului Baia Mare la ziua de azi, ieri sau alaltăieri ș.a.m.d. Și să vedeți care sunt operațiunile care se fac. Exact aceleași pe care le-am făcut în fiecare an. Mi se pare un balon de săpun care, probabil ținând cont de perioada în care ne aflăm, a explodat. Nu este nimic care ar trebui să ne îngrijoreze”, a mai adăugat Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. As vrea sa stiu de ce a ramas in aer Gala execelentei in educatie si sport care trebuia sa aiba loc pe 4-5 mai 2016? De ce nu are loc? A fost organizata de primar PERSONAL sau de primarie? De ce nu-i dati curs? E vorba de olimpicii nostrii…chiar nu merita asta?

    • Incearca.sa te obisnuiesti cu asta.Oricat l-au hulit pe C.C nu o sa fie in stare niciunul sa tina pasul cu el.Iar cei care se plang.de cheltuielile facute.de catre.administratie sa se gandeasca.ca poate pe viitor o sa fim si fara.realizari dar si cu banii luati.Atunci sa vedem cum se justifica ce-i care nu-i recunosc meritele.Nu sustin ca omul nostru e de neinlocuit dar trebuie sa recunoastem ca C.C iubeste acest oras si a fost trup si suflet,plus timp 100%,in slujba comunitatii,lucru pe care e greu sa-l gasim.si la altii,mai ales ca in afara de un populism ieftin nu au fost in stare sa ne convinga,cel putin pana in prezent,ca sunt in stare sa faca ceva concret pentru comunitate.

  2. Is asa de prosti încât nu-si dau seama ca dezinformarea asta ii dezavantajeaza.Ce gandeste baimareanul? Uite ca in doar câteva săptămâni altii nu pot sa administreze si sa păstreze curatenia.Basca se plâng ca administratia nu mai are bani.Pai daca e asa atunci o sa-l sprijinim pe Chereches sa revina ca primar,ca el sigur va găsii resurse si nu o sa fie cazul ca PSD si PNL sa se plângă de mostenirea grea.Oricum la programe toti il copiază pe primar:Capitala Culturala si prostia aia de Capitala Nordului.La cum stăm din punct de vedere economic dupa o administrare Man si una Ciceu,eu zic ca am putea sa ne redenumim Looserville.Nord Looserville.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.