A expirat interimatul! Maramureșeanul Liviu Pop predă azi mandatul de la Educație, dar rămâne cu cel de la relații sociale

1
170

Ministrul interimar al Educaţiei a fost, vineri, la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care trebuia să ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta.
Întrebat de ce a ales să vină vineri la CNATDCU, în condiţiile în care urma să fie luat în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta şi în urmă cu o zi a emis un ordin prin care Consiliul General în actuala formulă a fost desfiinţat, Liviu Pop a spus că vineri predă mandatul, întrucât îi expiră interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei şi îşi face bilanţul activităţii.

Liviu Pop a spus că nu a avut nicio discuţie cu premierul Victor Ponta privind numirea unui titular la Ministerul Educaţiei
El a precizat că a venit la CNATDCU pentru că a fost o problemă de comunicare între Corpul de control al ministrului Educaţiei şi reprezentanţii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Liviu Pop a spus că le-a explicat acestora ce prevede ordinul de ministru emis joi şi i-a asigurat că vor rămâne toţi şi în viitorul Consiliu.
Premierul Victor Ponta declara, în 25 iunie, că va face numirea la Ministerul Educaţiei „zilele acestea”, el arătând că doreşte să discute cu ministrul interimar Liviu Pop şi cu Ecaterina Andronescu despre stadiul procedurilor referitoare la bacalaureat şi la testele naţionale.
Primul ministru anunţa recent că după o discuţie cu Ecaterina Andronescu şi cu Liviu Pop, va trimite în scris preşedintelui propunerea ca aceasta să preia portofoliul Educaţiei.
„Doamna Andronescu este propunerea noastră pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expiră pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a făcut o muncă extraordinară într-o perioadă foarte grea, examene de bacalaureat în special. Aştept de la domnia sa să finalizeze toate procedurile, în aşa fel încât când îi predă doamnei Andronescu mandatul să nu apară iarăşi o problemă de coordonare. Decizia este luată”, a spus Victor Ponta.
Liviu Popa a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaţiei în 15 mai, după ce Ioan Mang şi-a dat demisia în urma acuzaţiilor de plagiat.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.