A DOUA RUNDĂ DE CONSULTĂRI LA COTROCENI – Dragnea: PSD îl propune pe Liviu Voinea premier, preşedintele vrea guvern de tehnocraţi

0
341

PSD îl propune pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, a anunţat liderul social-democrat, Liviu Dragnea în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. El a afirmat că şeful statului consideră că ”cea mai bună propunere” este un guvern de tehnocraţi, cu premier şi miniştri tehnocraţi, Dragnea spunând că, probabil marţi, după cea de-a doua rundă de negocieri, preşedintele va face şi o nominalizare.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că propunerea partidului, Liviu Voinea, respectă criteriile de integritate şi de expertiză. Dragnea a mai precizat că a avut o discuţie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat că dacă va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Băncii Naţionale.

Preşedintele Iohannis a spus că i se pare o propunere rezonabilă, potrivit lui Dragnea, dar şeful statului a subliniat că la finalul consultărilor va face propunerea pe care o consideră el.

De asemenea, liderul PSD a spus că înainte de a face această propunere s-a consultat şi cu liderii coaliţiei care consideră nominalizarea lui Voinea drept „rezonabilă”.

 

Liviu Voinea este viceguvernator BNR şi membru al consiliului de administraţie al Băncii Naţionale, din 2014. În perioada 2012-2014 a fost membru al Cabinetului Ponta, ocupând funcţia de ministru delegat pentru Buget. Anterior, a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, activităţi şi responsabilităţi în domeniul politicilor fiscale.

În debutul întâlnirii, Klaus Iohannis nu a discutat cu membrii delegaţiei PSD, acordând jurnaliştilor doar jumătate de minut pentru a lua ilustraţii din sală.

Delegaţia PSD a fost formată din preşedintele Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi vicepreşedinţii Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu şi Georgian Pop, fiind aceeaşi componenţă ca la consultările de la finalul săptămânii trecute.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.