AcasăNews AlertPER Maramureș intră în lupta pentru Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Local...

PER Maramureș intră în lupta pentru Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Local Baia Mare cu avocați, antreprenori, economiști și voluntari, profesioniști care nu au mai fost implicați în politică! “Administrația nu este cu și pentru partide, este cu și pentru oameni! Nu ne este jenă să aducem oameni care poate lucrează în fabrici, alături de doctori, profesori sau alte specializări”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Partidul Ecologist Român filiala Maramureș intră în lupta pentru Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Local Baia Mare cu profesioniști din diferite domenii, mulți dintre ei oameni care nu au mai fost implicați politic. Într-o conferință de presă organizată ieri, 17 aprilie, la sediul partidului din Baia Mare, a avut loc o scurtă prezentare a noilor membri ai organizației, printre care actualul consilier local al municipiului Baia Mare, Radu Ardelean, avocatul Cosmin Vasile Sălăjean, antreprenorul Olga Munteanu și fondatoarea Rotaract TEAM Baia Mare, Evelyne Cusner.

Nu am dorit să aduc alături de mine nume sonore din politică la nivel județean și municipal (BM) ci personalități sonore în domeniile lor de activitate, oameni cu experiență în sectoarele de interes ale administrației publice. Sunt mamă, soție, fiică, administrator și contabil și încerc să fac față provocărilor cu brio chiar daca este foarte greu și am multe responsabilități iar toate acestea necesită timp și dedicare, încerc sa fac lucrurile corect în calitate de vicepreședinte PER și președinte al filialei PER Maramures. Nu mă deranjează că nu sunt perfectă, nu doresc să impresionez, ci să performez și să vă fac mândri de echipa pe care o are PER alături. Pentru județul Maramureș și municipiul Baia Mare, am reușit să aduc în echipa PER oameni cu experiență și rezultate excelente în domeniile lor de activitate, oameni care nu au făcut politică, dar sunt excepționali în ceea ce fac și cred că își pot pune experiența în slujba comunității lor!„, a declarat președintele PER Maramureș, Orhideea Maria Nebuneli-Pop.

Reprezentanții PER au declarat că lor nu le este jenă să pună pe liste și să aducă împreună oameni care poate lucrează în fabrici, alături de doctori, profesori ori profesioniști din alte specializări, profesioniști care, de altfel, vor fi pe primele poziții eligibile la alegerile locale din 9 iunie.

Radu Ardelean: „Suntem conștienți că ne luptăm cu Goliat, că suntem un partid mai mic. Dar suntem ambițioși și vrem să ajungem în Consiliile Locale si Consiliul Județean Maramureș, unde să aducem plus valoare în actul deliberativ”

Probabil că multi dintre dumneavoastră deja mă cunosc. Pentru toți ceilalți, mă numesc Radu Ardelean, am 44 de ani, sunt căsătorit și sunt tată a doi copii. Sunt născut și crescut în Baia Mare. Am avut o perioadă de 11 ani în care am trăit în străinătate, unde am lucrat și mi-am făcut studiile universitare, la Universitatea Sapienza din Roma. M-am întors în 2010 în România unde am activat pentru o scurtă perioadă în societatea civilă. Am reactivat într-un ONG pe care l-am înființat în 1992 împreună cu câțiva prieteni. La o scurtă perioadă, am decis să mă implic mai activ și m-am înscris într-un partid politic. Din 2016 sunt consilier local din partea Coaliției pentru Baia Mare. Astăzi am făcut acest pas, să vin către Partidul Ecologist Român, chiar dacă nu a fost ceva scontat. Am vrut să vin cu un suflu nou în politică și spun acest lucru pentru că, alaturi de mine, au venit oameni care s-au implicat în societatea civilă, dar nu au făcut niciodată politică. Proiectul inițial al Coalitiei pentru Baia Mare a fost tocmai acesta: de a lăsa oameni care nu au mai făcut politică să activeze la nivelul administrației publice. Vom fi o echipă, vom lucra împreună și fiecare dintre noi își va aduce aportul. Pentru Baia Mare, am ținut cont în primul rând de cele 3-4 comisii de specialitate cadrul Consiliului Local și pentru fiecare comisie de avem câte un profesionist. Vom avea câte un avocat pentru comisia juridică, câte un economist pentru comisia economică și vom avea o persoană care s-a implicat foarte mult în societatea civilă pentru comisia de tineret și sport. Eu voi activa la nivelul comisiei de urbanism unde, de altfel, activez de 7 ani de zile” – Radu Ardelean, consilier local al municipiului Baia Mare.

Olga Munteanu, 48 de ani, antreprenor, absolventă a Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Studii Europene profil politic: “Doresc să mă implic în politică pentru aduce o schimbare concretă si pozitivă pentru comuntatea noastra, pentru copiii mei, pentru tinerii din comunitate”

Nu am fost implicată în politică, dar am experiența antreprenoriatului, a gestionării proiectelor pe fonduri europene. De asemenea, am lucrat în administratia centrală pentru o perioadă. Mă adresez vouă ca antreprenor și mamă. Pentru că sunt și mamă, am înțeles cât de important este să ne implicam activ în construirea unui viitor durabil și prosper pentru comunitatea noastră. Doresc să mă implic în politică pentru aduce o schimbare concretă si pozitivă pentru comuntatea noastră, pentru copiii mei, pentru tinerii din comunitate, pentru a crește într-un mediu sănătos și echilibrat. Consider că este esențial să acționăm acum pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a promova un stil de viață sănătos. Ceea ce îmi place la orașul nostru este diversitatea culturală și armonizarea naturii îm spațiul urban. Bineînțeles că sunt conștientă și de problemele cu care se confruntă comunitatea noastră: poluarea și amenajarea spațiilor verzi. Cu determinare și pasiune sunt pregătită să muncesc alături de echipa Partidului Ecologist Român, pentru a face orașul nostru un loc mai bun pentru generațiile viitoare. Cu sinceritate și angajament, mă alătur echipei care este prezentată astăzi, aici” – a declarat Olga Munteanu.

Cosmin Vasile Sălăjean, 50 de ani, avocat, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, al Facultății de Științe Juridice din Oradea, al unui master în Bănci și Piețe de Capital în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, studii post universitate în specializarea management economic la Universitatea de Nord din Baia Mare: “Mă îngrozește gândul că fiul meu și fiica mea, în momentul în care vor termina studiile, vor fi tentați să aleagă drumul străinătății sau poate un alt oraș mai mare din România deoarece în Baia Mare nu li se oferă oportunitățile de care au nevoie”

Consider că de prea multă vreme am stat să văd etern promisa schimbare care urma să se întâmple la fiecare nou mandat. Am constatat că dacă vreau să văd schimbarea în timpul vieții, trebuie să ies din pasivitate și să mă implic, să ofer o parte din timpul și priceperea mea cetățenilor acestui oraș în care am crescut și m-am format ca om și ca profesionist. În prezent, activez de aproape 10 ani în calitate de avocat titular al propriului cabinet de avocatură în cadrul Baroului Maramureș unde lucrez alături de soția mea, care este și ea avocat. Înainte de perioada avocaturii, am înființat una dintre primele societăți de leasing auto din Baia Mare, CCA Leasing SA. În paralel am administrat o altă societate de comerț cu autoturisme și service auto și o societate de consultanță în afaceri. Aceasta este perioada în care am luat contact direct cu hățișul birocratic prin care orice persoană care dorește să obțină un aviz, o autorizație de la administrația locală, trebuia să treacă și să constate pe propria piele care sunt dificultățile pentru a obține ceea ce își dorește și ceea ce avea dreptul, conform legii.

Din această perspectivă consider că prin experiența pe care am acumulat-o pot să contribui în calitate de consilier local la îmbunătățirea procedurilor adminstrative, pentru fluidizarea procedurilor de eliberare a documentelor de către administrația locală, pentru o relație mult mai prietenoasă între cetățean și administrația publică locală. Consider că implicarea mea ar putea să aducă ceva pozitiv în viața orașului, alături de colegii care au încredere în mine și m-au propus pentru această funcție. Eu nu am avut până în acest moment nici un fel de legătură directă cu politica, însă ce m-a determinat la acest drum, în primul rând, a fost că mă îngrozește gândul că fiul meu și fiica mea, în momentul în care vor termina studiile, vor fi tentați să aleagă drumul străinătății sau poate un alt oraș mai mare din România deoarece în Baia Mare nu li se oferă oportunitățile de care consideră că ei au nevoie la vârsta asta. De aceea mă consider responsabil, cât încă pot, să contribui la o schimbare. Prin ceea ce pot, prin timpul pe care încă îmi mai permit să îl aloc și a unor proiecte publice. Nu este pentru prima dată când fac acest lucru. De peste 5 ani sunt membru al Rotaract TEAM Baia Mare, alături de care am întreprins numeroase acțiuni de voluntariat. De data aceasta consider că trebuie să mă implic și politic, alături de colegii care au avut încredere în mine și mi-au propus acest pas. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și, fiind la început de campanie electorală, le urez tuturor succes. Celorlalți participanți le doresc să avem o competiție democratică, sub spiritul decenței!”- a declarat Cosmin Vasile Sălăjean.

Evelyne Cusner, 32 de ani, antreprenor și fondator al Rotaract TEAM Baia Mare: “Vreau să valoriticăm, să mă leg de acest potențial al orașului nostru, să pun osul la treabă, să vin cu idei fresh și să colaborăm împreună pentru un viitor excelent pentru copiii noștri și pentru familiile noastre”

Sunt antreprenor, creator de conținut, voluntar și mai presus de toate, mamă. Sunt proaspăta mamă a unei fiice minunate de 8 luni de zile. Mă bucur să fiu astăzi aici, deși a fost oarecum neașteptat parcursul meu. Am răspuns cu bucurie acestei provocări pentru că îmi doresc și eu, la fel ca și colegii mei, să fac un pas în față pentru a ajuta acestă comunitate să prospere. Am foarte mare încredere în orașul și județul nostru pentru, cred că au foarte mult potențial, iar acest potențial trebuie valorificat. Am terminat două facultăți și două masterate. Am terminat la Cluj comunicare, relații publice și publicitate, urmând să fac un master în Baia Mare pe managementul invoării și dezvoltării tehnologice, iar mai apoi să încerc și eu varianta plecării în străinătate. Acolo am studiat la International University of Moncaco – Management de Lux în Bunuri și Servicii. Activitatea care m-a format ca om și căreia m-am dedicat 100% a fost cea de voluntar. La 18 ani am fondat clubul Rotaract TEAM Baia Mare, unde am activat timp de 14 ani. Știu foarte bine ce înseamnă implicarea activă în comunitate, știu foarte bine să lurez din greu alături de colegi pentru a dezvolta proiecte care să ajute comunitatea băimăreană.

Mi-ar plăcea foarte tare să fac asta mai departe. Cred că împreună avem multe de realizat. Am încredere în această echipă, sunt curioasă unde va duce această aventură, pentru că o privesc ca pe o provocare, ca pe o aventură. Acești 14 ani de voluntariat mă recomandă cel mai bine să merg mai departe pentru a mă implica în continuare în acest oraș care îmi este astăzi casă. Și eu m-am gândit de foarte multe ori să plec, cum probabil s-au gândit mulți, însă vreau să mă leg de acest potențial al orașului nostru, să pun osul la treabă, să vin cu idei fresh și să colaborăm împreună pentru un viitor excelent pentru copiii noștri și pentru familiile noastre. Îmi doresc să petrecem mai mult timp în natură, îmi doresc să avem de ce să ne bucurăm, de spații create pentru a ne bucura de tot ceea ce are și promite orașul nostru. Îmi doresc să văd un parteneriat public-privat foarte bine legat, consecvent, să fie ascultați antreprenorii și afacerile care își aduc aportul în comunitatea băimăreană. Să poată să aibă cale liberă spre a-și transmite ideile spre o mai bună funcționare a orașului. Mai presus de toate, îmi doresc să văd tineret implicat în orașul nostru, iar aici pot să ajut. Am experiență în comunicare și în implicarea cu organizații de tineret și sport. Mă bucur să fiu astăzi aici, sunt încrezătoare în ceea ce ne rezervă viitorul” – a declarat Evelyne Cusner.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA