AcasăLifestyleCum poți să te folosești de serviciile IoT pentru transformarea afacerii tale?

Cum poți să te folosești de serviciile IoT pentru transformarea afacerii tale?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dacă ești interesat să afli cum te pot ajuta soluțiile IoT (eng. Internet of Things) să regândești dinamica afacerii tale, acest articol este pentru tine. Analizăm împreună principalele beneficii asociate acestui concept de business, precum și modul în care poate fi implementat cu succes, în funcție de specificul sau dimensiunile unei companii.

Alegerile inspirate pentru organizația ta au de fiecare dată la bază o informare corectă. Așa că te invităm să descoperi o mulțime de informații utile despre importanța sumei de servicii IoT disponibile acum pe piață, pentru a lua decizii importante pentru stabilitatea și dezvoltarea companiei pe care o conduci.

Ce reprezintă Internet of Things (IoT)?

Conceptul de „Internet al obiectelor” (eng. Interent of Things – IoT) descrie o rețea extinsă de dispozitive interconectate, ce colectează și partajează date prin intermediul internetului. Aceste dispozitive sunt capabile să comunice între ele și cu alte sisteme, deschizând calea către un ecosistem de date interconectate, folosite pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi.

Funcționarea IoT se bazează pe colectarea de date și transmiterea lor către platforme de procesare și stocare. Datele sunt apoi analizate și utilizate pentru a îmbunătăți valori ale diferiților parametri de interes pentru dinamica unei companii, precum eficiența angajaților sau utilitatea fluxurilor operaționale, implementate în cadrul acesteia.

Tehnologiile de rețea joacă un rol esențial în funcționarea IoT. Conexiunile wireless de la distanță permit conectarea dispozitivelor la platforme de date comune. Această interconectivitate creează o rețea vastă de dispozitive care comunică între ele și schimbă informații în timp real.

Beneficiile utilizării serviciilor IoT în afaceri

Implementarea serviciilor IoT disponibile pentru zona de business poate duce la automatizarea și optimizarea anumitor procese din cadrul unei afaceri. Managementul informațiilor contribuie la accelerarea procesului de luare a deciziilor, îmbunătățind astfel eficiența în cadrul diferitelor fluxuri de lucru.

Companiile care au deja implementate de ani buni diferite soluții și tehnologii din spectrul IoT pot reduce semnificativ costurile operaționale. Monitorizarea eficientă a consumului de energie sau a utilizării echipamentelor, de exemplu, sunt doar două exemple de optimizare a resurselor de business.

Instrumentele IoT pot fi, de asemenea, utilizate pentru a monitoriza comportamentul consumatorilor și pentru a personaliza produsele în funcție de nevoile acestora. Acest lucru poate duce la o îmbunătățire a calității serviciilor oferite și la creșterea satisfacției clienților.

Într-un mediu de afaceri tot mai competitiv și digitalizat, adoptarea tehnologiei IoT poate oferi un avantaj competitiv. Companiile care utilizează această tehnologie pot dezvolta noi modele de afaceri, sau pot îmbunătăți produsele și serviciile deja existente în portofoliu, pentru a-și consolida poziția în piață.

Utilizarea soluțiilor IoT și nevoia de securitate cibernetică

Protecția datelor reprezintă o preocupare majoră pentru orice companie care utilizează servicii IoT. Prin urmare, este esențială gestionarea eficientă a riscurilor asociate cu utilizarea IoT. Un plan de management al riscurilor de securitate ar trebui să includă:

  • opțiuni pentru criptarea datelor;
  • soluții de generare a unor parole puternice;
  • gestionarea accesului la date vitale;
  • monitorizarea activităților suspecte;
  • educarea angajaților privind utilizarea soluțiilor IoT;
  • accesul la actualizări de software periodice.

Conectivitate IoT alături de Vodafone

Gama de servicii IoT de la Vodafone îți permite să monitorizezi de la distanță orice activ al companiei pe care o administrezi, să obții rapoarte și să efectuezi optimizări în timp real la nivelul fluxurilor operaționale. Astfel, se pot genera valori optime ale unor indicatori relevanți pentru succesul afacerii.

Soluțiile IoT oferite de Vodafone se bazează pe cea mai bună rețea de date mobile, sunt scalabile, beneficiază de securitate totală și sunt dezvoltate pe baza unei expertize globale. Vodafone este lider pe segmentul de servicii IoT, oferind acces companiilor la soluții ce asigură:

  • creșterea semnificativă a productivității;
  • optimizarea costurilor operaționale;
  • îmbunătățirea rentabilității investițiilor (ROI).

Descoperă gama de servicii IoT de la Vodafone și realizează cele mai bune alegeri pentru dinamica afacerii tale și poziția acesteia în piață. Utilizarea acestor opțiuni asigură o mulțime de beneficii, simplu de observat printr-o analiză comparativă a indicatorilor de performanță la care îți raportezi planul de business, înainte și după implementarea lor. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA