AcasăActualitate"NOTĂ LA PURTARE PENTRU ROMÂNIA MARE" | Elev din Baia Mare, campion...

„NOTĂ LA PURTARE PENTRU ROMÂNIA MARE” | Elev din Baia Mare, campion cu echipa de robotică, sancționat pentru că a adus în școală stickere cu “Basarabia e România”. Primarul interimar, Doru Dăncuș, a intervenit și a stat de vorbă cu elevul, dar și directoarea:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vlad, elev al Colegiului Tehnic George Barițiu din Baia Mare, a ținut prima pagină a mai multor ziare din județ și din țară, după ce a fost sancționat și amenințat chiar cu scăderea notei la purtare, pentru că a împărțit și lipit prin liceu stickere cu “Basarabia e România”.

Într-o vizită făcută elevilor colegiului, prin prisma acțiunii de conștientizare asupra violenței în școli și a bullying-ului, primarul interimar Doru Dăncuș și luptătorul Cătălin Moroșanu au stat de vorbă cu Vlad, dar și directorul unității de învățământ. Așa au aflat că tânărul este campion național, alături de echipa de robotică din care face parte!

Ce a declarat Doru Dăncuș

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul interimar a prezentat situația și și-a exprimat susținerea față de elev și față de libera exprimare.

Vlad, unul dintre acești tineri remarcabili, a trecut printr-o situație delicată, zilele trecute. S-a vehiculat chiar scăderea notei sale la purtare, pentru că împărțit și lipit prin școală flyere cu mesajul „Basarabia e România”. Am discutat cu el, am fost plăcut surprins să descopăr că încă există tineri iubitori de țară, și am rămas cu promisiunea că îl voi susține în inițiativele sale. Tinerii trebuie susținuți să fie vocali, să se exprime liberi, fără să recurgă la gesturi care să implice lipirea de abțibilduri pe mobilierul școlar! Dacă i-am susține să se exprime mai mult verbal, să știe că sunt auziți, atunci probabil că nu am mai ajunge la astfel de situații care să fie înțelese greșit. Îi mulțumesc doamnei director pentru înțelegerea cu care a abordat această situație și deschiderea pe care o arată mereu în discuțiile cu elevii! Acești tineri remarcabili trebuie susținuți, mai ales de către autoritatea locală, să continue proiectele pe care le realizează în echipa de robotică și să reprezinte Baia Mare acolo unde îi e locul, la cel mai înalt nivel!”, a declarat Dăncuș.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA