AcasăAdministrațieMinistrul Marcel Boloș, vizită în Maramureș la trei dintre cele mai performante...

Ministrul Marcel Boloș, vizită în Maramureș la trei dintre cele mai performante administrații publice locale din județ: Dumbrăvița, Fărcașa și Groși

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, aflat în Maramureș pentru semnarea contractului de finanțare a parcului industrial din Baia Sprie, a efectuat vizite și în teren, în trei comune administrate de primari liberali destoinici, care au demonstrat că știu cum să facă administrație performantă și să creeze condiții de trai moderne pentru cetățeni. Felician Ciceu, Ioan Stegeran și Florin Boltea au construit dezvoltare și bunăstare pentru locuitorii comunelor pe care le administrează.

Prima vizită a fost la Fărcașa, la sediul nou al Primăriei, care va fi inaugurat săptămâna viitoare, odată cu bazinul de înot din Fărcașa și cu noua sală de sport cu tribună de 180 de locuri, din Sârbi.

Ministrul Marcel Boloș ne-a însoțit la Fărcașa, unde avem exemplul unei Primării cum toate ar trebui să fie, începând de la clădirea nouă în care funcționează administrația locală, până la omul care e primar de 6 mandate, pe merit și va fi reales de câte ori va candida pentru că este unul dintre cei mai harnici primari din România”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene și candidatul PNL la Primăria Baia Mare.

Apoi, a urmat vizita pe șantierul depozitului de deșeuri de la Fărcașa, care va fi finalizat în vara acestui an. ”Un proiect dificil, „moștenit” de la administrația trecută, cu multe și mari probleme, pe care am reușit cu mari eforturi să îl stabilizăm, inclusiv la propriu, nu doar la figurat. Vom îmbunătăți serviciile de management al deșeurilor, vom scăpa de siturile contaminate istoric, în conformitate cu practicile Uniunii Europene. Vom contribui direct la reducerea cantității de deșeuri biodegradabile depozitate și creșterea volumului de materiale reciclate, la pregătirea pentru reutilizare și reciclarea deșeurilor municipale și la reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje”, a afirmat Ionel Bogdan.

Prezent în Maramureș, ministrul Marcel Boloș a vorbit despre aportul și energia pe liderii tineri le aduc în dezvoltarea și modernizarea comunităților locale: ”E o bucurie să mă aflu alături de Ionel Bogdan și echipa lui, care trăiesc cu emoție momentele în care proiecte pe care le-au creionat în trecut se materializează acum. Am fost pe șantier la Fărcașa si am văzut un președinte care trăia fiecare moment în care face bine comunității. Eforturi individuale pe care le-a derulat ca aceste proiecte să devină realitate.

Echipa tânără este un dar de la Dumnezeu, care cu un suflu nou văd administrația publică locală cu o viziune modernă și asta înseamnă modernizarea administrației publice locale din România.

Am parcurs tot ciclul proiectelor ce țin de parcurile de specializare inteligentă. Este un avantaj competitiv extraordinar să ai Parcuri inteligente cu componentă de cercetare. Generațiile viitoare vor avea beneficiul celor șapte parcuri. O mașină cu șapte motoare care vor dezvolta județul. Un județ nefrământat de șantiere este un județ dat uitării. Se conturează Maramureșul ca model de dezvoltare la nivel de regiune Nord-Vest, dar și al României!

În 2020 Planul lui Bogdan se părea că este departe, dar acum este o realitate. Nu a fost clipă să nu discutăm de multele proiecte derulate în Maramureș. Azi pot să vă spun că sunt in largul meu pentru că sunt rare aceste momente în care poți discuta despre dezvoltare, și nu oriunde, ci aici, în Maramureș, România.

O echipă tânără poate aduce o dinamică extraordinară pentru dezvoltare”.

Gabriel Ștețco, administrator public și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș, a subliniat importanța pe care o are colaborarea solidă și continuă între administrațiile publice locale – consiliul județean și aparatul guvernamental.

Pe lângă soluțiile pe care le identificăm pentru problemele reale din teritoriu și proiectele pe care le demarăm pentru a dezvolta infrastructura locală și economia, este foarte important să avem o colaborare solidă cu administrațiile publice locale din județ. Astfel, putem lucra împreună pentru a implementa inițiative eficiente și sustenabile care să aducă beneficii durabile comunității noastre. Primarii liberali sunt oameni care au demonstrat că știu să facă administrație și am încredere că vom continua împreună pe acest drum al progresului, în fiecare zonă a Maramureșului”, a transmis Gabriel Bogdan Ștețco, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș.

Vizitele în teren au continuat la Groși, la primărie și la căminul cultural. Apoi, la Dumbrăvița, unde în momentul actual sunt în implementare două proiecte majore de asfaltare și modernizare a 25 de kilometri de drumuri comunale – un proiect, în valoare de 1 milion de euro, finanțat prin fonduri europene, prevede reabilitarea a aproximativ 7 kilometri de drum, iar al doilea proiect, în valoare de 10,8 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, prevede reabilitarea a 18 kilometri.

Biroul de presă
PNL Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA