ARE 99 DE ANI – Cel mai bătrân angajat din România

0
234

ARE 99 DE ANI  Cel mai bătrân angajat din România este un oier de 99 de ani, care după o viață întreagă de trudă, încă mai are energie să lucreze. Doar în timpul iernii, când oile sunt la stână, Ștefan Groş este în concediu, scrie Digi24.

Loading...

ARE 99 DE ANI Nici când este în concediu, Ștefan Gros nu poate sta departe de serviciu. Aşa că merge la stâna unde lucrează fiul său.

Bătrânul spune că așteaptă cu nerăbdare luna februarie, când se va întoarce la cele 2000 de oi pe care le păstorește.

„Gândești că m-am urât de la un timp, nu m-am urât, deloc, deloc, deloc”, a spus ciobanul.

„Se prezintă foarte bine la anii ăștia, nu oricare poate să-și vadă un părinte la anii ăștia în starea în care e el”, a adăugat fiul bărbatului, Ștefăniță Gros.

Ştefan Gros a lucrat de când se ştie ca oier, dar prima carte de muncă a avut-o la 90 de ani. Ştie reţeta unei vieţi sănătoase şi de aceea nu vrea să renunţe la muncă nici la cei 99 de ani pe care îi are.

„De mic copil, vara am fost numai la munte, și aerul ăla curat, apa aia rece ca lacrima din ochi, acum, la etatea asta, stau trei luni la munte, când viu acasă parcă îs în stare să o iau la fugă cu unul tânăr. Vara, trei luni de zile mănânc numai brânză și unt și mămăligă”, a povestit bărbatul.

Bătrânul este văduv de aproape patru decenii. Are însă o familie numeroasă, patru copii, 24 de nepoți și patru strănepoți.

„Credința, buna-voie, ambiția, astea îl fac să ducă atât”, a spus nepotul ciobanului, Remus Groș.

„Ne mândrim că la anii lui ne poate învăța multe și ne ajută și ne mândrim cu el și la 99 de ani mulți ar vrea să aibă un bunic ca el”, a adăugat un alt nepot, Florin Groș.

Ce își mai doreşte Ştefan Gros la cei 99 de ani ai săi? Sănătate, ca din februarie să poată urca din nou în Retezat, la turma sa de mioare.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here