5 COMUNE DIN MARAMUREȘ, BENEFICIARE – În Fărcașa a început cadastrarea gratuită a terenurilor și clădirilor din comună

3
1450

5 COMUNE DIN MARAMUREȘ, BENEFICIARE   Comuna Fărcașa face parte din cele 5 comune din județ care vor beneficia de cadastrare gratuită realizată,integral,din fonduri externe nerambursabile prin programul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)
Obiectivul constă în măsurarea şi înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România (case şi terenuri), în sistemul integrat de cadastru şi publicitate. Cetățenii nu trebuie să fie surprinși când vor vedea, în perioada următoare, că pe teritoriul comunei Fărcașa se fac măsurători terestre și aeriene (cu drona).

Principalii beneficiari ai acestui program sunt deţinătorii de terenuri agricole care, în urma procesului de retrocedare, lucrează sau au dat în arendă anumite suprafeţe, dar, din diferite motive (de exemplu, nu şi-au făcut succesiunea), nu deţin şi actele de proprietate pentru terenurile respective. La finalul programului, toate proprietăţile vor fi cadastrate şi intabulate gratuit (inclusiv procedura succesiunii va fi gratuită, precum şi lucrările notariale).

Până să primească actele în mână, gratuit,cetățenii sunt obligați:

• să permită accesul specialiştilor să execute măsurătorile;
• să prezinte actele juridice referitoare la imobile;
• să identifice limitele imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate;
• să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

În situaţia în care cetăţenii nu pot sau nu vor să coopereze cu autorităţile, identificarea limitelor imobilelor se face în lipsa acestora. Mai precis, specialiştii află de la primărie toate informaţiile necesare pentru lucrările de cadastrare.

 

Sursă info și foto: Comuna Fărcașa Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.