41 DE BAXURI CU ŢIGĂRI ABANDONATE – Focuri de armă în Borşa pentru prinderea contrabandiştilor

0
229

41 DE BAXURI CU ŢIGĂRI ABANDONATE Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat în zona de responsabilitate, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

În 25 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe raza localității Borșa, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării. Ei transportau, în spate, colete voluminoase și care se îndreptau spre un autoturism de teren.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, iar autoturismul a demarat în trombă.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, nouă focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și profitând de întuneric și terenul accidentat, s-au dispersat în direcții diferite.

La fața locului, au fost descoperite 41 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului PF Vișeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 20.450 pachete cu ţigări, marca Rothmans, în valoare de aproximativ 240.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

 

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.