3 LECȚII IMPORTANTE – Ce poate învăța Clujul de la Baia Mare?

1
394
Foto: Eventim.ro / BM365.ro

3 LECȚII IMPORTANTE   Într-un articol dintr-o serie intitulată „Ce poate Clujul învăța de la alții”, cei de la Cluj.Info au vorbit despre ce ar putea învăța Clujul de la Baia Mare.

În această serie nu ne uităm la exemple științifico fantastice à la Stockholm, Copenhaga sau Amsterdam ci le exemple de bună practică de la noi din țară. Dacă știm să deschidem ochii vom vedea că nu a inventat Clujul apa caldă și nici nu a găsit întotdeauna cele mai bune soluții la problemele cheie cu care se confruntă orașul. În această ediție ne vom uita la Baia Mare și la lecțiile pe care Baia Mare le poate da Clujului”, au scris aceștia.

Ce poate învăța Clujul de la Baia Mare

Lecția 1:

Baia Mare este unul din primele orașe din România care a făcut planificare la nivel metropolitan.

Este printre puținele zone metropolitane din țară ce au elaborat un Plan de Amenajare al teritoriului pentru Zona Metropolitană și unul din primele orașe din țară cu un sistem de transport public la nivel metropolitan, când alții se plângeau că un astfel de sistem de transport nu este posibil. Clujul a făcut pași foarte importanți pe partea de planificare metropolitană și a avansat mult în ultimii ani. Poate însă să învețe încă multe de la cei din Baia Mare.

Citește continuarea, AICI.

Sursă 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Mai ales din transportul public metropolitan. Transport la 2-3 ore in Baita, la pret de 6.5 ron pina in Baia Mare si inca 2 lei in Baia Mare. Pretul include si o vizita turistica in Merisor si dureaza aproape 1 ora de accea este asa scump. In schimb in Baia Sprie curse la 15-20 min traversind tot orasul si la pret de 3.5 ron. pretul este invers proportional cu km. Din Baita in Baia Mare consumi cu masina aproximativ 2L de carburant dus intors ceea ce costa 10 ron fata de 13 ron 2 bilete si mergi cand vrei si vii cand vrei sa nu mai vorbim daca sunt 2-3 persoane in masina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.