Acasăoameni noiEPIDEMIA PERSISTĂ – 80 de cazuri noi de rujeolă într-o săptămână, în...

EPIDEMIA PERSISTĂ – 80 de cazuri noi de rujeolă într-o săptămână, în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

EPIDEMIA PERSISTĂ  Peste 80 de cazuri noi de rujeolă s-au confirmat în ultima săptămână, aproape jumătatea dintre acestea fiind în judeţele Vaslui şi Prahova. Numărul total de îmbolnăviri de la debutul epidemiei a depăşit 10.500, fiind înregistrate 38 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 15 – 19 ianuarie au fost raportate încă 86 de cazuri noi de rujeolă, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Aproape jumătate dintre cazurile noi au apărut în judeţele Vaslui (23 de cazuri) şi Prahova (20 de cazuri), restul fiind înregistrate în Bucureşti (18 cazuri), Brăila (6 cazuri), Ialomiţa (5 cazuri), Ilfov (4 cazuri), Neamţ (3 cazuri), Teleorman (2 cazuri). Câte un caz de rujeolă a fost confirmat în ultima săptămână în judeţele Bacău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu şi Vrancea.

Incidenţă mai mare de 99 de cazuri de rujeolă la suta de mii de locuitori se înregistrează în judeţele Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Braşov şi Călăraşi. Cele mai multe cazuei, respectiv 10.044, au apărut la persoane nevaccinate, cele mai multe din grupa de vârstă 1-4 ani.

Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în România de la debutul epidemiei este de 10.500, dintre care 38 de decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA