AcasăEvenimentSportPRELIMINARII CM RUSIA - Andorra a învins Ungaria iar Suedia a câștigat...

PRELIMINARII CM RUSIA – Andorra a învins Ungaria iar Suedia a câștigat cu Franța

spot_img

DISTRIBUIȚI

PRELIMINARII CM RUSIA Prima zi a etapei a șasea din preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2018 a fost rezervată mai multor rezultate surprinzătoare.

 

În cel mai interesant meci al serii, Suedia a învins dramatic Franța. După ce au fost conduși cu 1-0, scandinavii au egalat imediat, iar, apoi, s-au impus datorită golului lui Ola Toivonen, din ultimul minut. Acesta l-a învins pe Hugo Lloris, ieșit mult din poartă, cu un șut de la jumătatea terenului.

N-a fost singura mare surpriză a serii. Andorra, echipă care, în februarie, a întrerupt o serie de 86 de meciuri fără victorie, a câștigat incredibil în fața Ungariei, cu 1-0.

Gibraltar a fost foarte aproape să evite înfrângerea pentru prima dată într-un meci oficial. Formația din sudul-vestul Europei a fost învinsă însă de Cipru, cu 2-1, după un gol marcat de Sotiriou, în minutul 87.

Letonia a pierdut la acasă, la scor de neprezentare, în fața Portugaliei. Mare favorit la câştigarea „Balonului de Aur 2017”, Ronaldo a înscris în confruntarea Letonia – Portugalia două dintre cele mai uşoare goluri din carieră.

La mai puţin de o săptămână după ce purta Realul pe umeri spre a 12-a Ligă a Campionilor din istorie, golgheterul lusitan şi-a făcut datoria şi pentru propria ţară. CR7 a marcat în minutele 41 şi 63 în poarta Letoniei. Ambele goluri au fost în poarta goală; mai întâi, după ce Fonte a trimis cu capul în bară, mingea a ricoşat la vârful portughez, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Apoi, în repriza secundă, Ronaldo a marcat la fel de uşor, la capătul unei pase deviate.

De notat că după doar 4 minute (minutul 67), Ronaldo şi-a desăvârşit opera cu un assist pentru Andre Silva. Deşi avea oportunitea să facă tripla, vârful lui Real a preferat să pasese decisiv pentru tânărul său coechipier.

593afaf095f9cfdcc99afecb

Graţie acestor reuşite, Ronaldo a ajuns la cota 11 în cinci meciuri pentru Portugalia în actualele preliminarii, cu trei goluri mai mult decât Lewandowski. El a devenit al 9-lea golgheter din toate timpurile la nivel internaţional şi al treilea jucător european din punct de vedere al numărului de goluri înscrise pentru naţională. Cu 73 de goluri, CR7 a trecut de Klose, dare se află încă destul de departe de Ferenc Puskas (85 goluri marcate pentru Ungaria).


Rezultatele meciurilor de vineri:

Grupa A:

Belarus – Bulgaria 2-1 (Sivakov 33-penalty, Savitski 80 / Kostadinov 90+1)

Suedia – Franța 2-1 (Toivonen 90+4, Durmaz 43 / Giroud 36)

 

Olanda – Luxemburg 5-0 (Robben 21, Sneijder 34, Wijnaldum 62, Promes 70, Janssen 84-penalty)

Clasament Grupa A:

Grupa B:

Andorra – Ungaria 1-0 (Rebes 26)

Letonia – Portugalia 0-3 (Ronaldo 41, 63, Andre Silva 67)

 

Insulele Feroe – Elveția 0-2 (Xhaka 36, Shaqiri 59)

Clasament Grupa B:

Grupa H:

Gibraltar – Cipru 1-2 (Hernandez 30 / R. Chipolina 10-autogol, Sotiriou 87)

Estonia – Belgia 0-2 (Mertens 31, Chadli 86)

 

Bosnia și Herțegovina – Grecia 0-0

Clasament Grupa H:


 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA