AcasăEvenimentSportFAVORITUL S-A IMPUS - Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei

FAVORITUL S-A IMPUS – Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei

spot_img

DISTRIBUIȚI

FAVORITUL S-A IMPUS Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat duminică Marele Premiu al Spaniei la Formula 1, a 5-a etapă a Campionatului Mondial de specialitate, fiind cronometrat pe circuitul Catalunya din Barcelona, după 307 km, cu timpul 1h 35 min. 56 sec. 497/1000 (medie orară 192,057 km).

Britanicul a plecat din pole-position, dar a fost depășit în primul viraj de Sebastian Vettel. Germanul a rămas lider până în turul cu numărul 44. Deși strategia celor doi a fost una două treceri pe linia boxelor, Hamilton a încheiat cursa pe guma soft, iar Vettel pe cea medie. La final, cei doi au fost despărțiți de 3 secunde și jumătate.

Grand Prix-ul a început cu un incident în trei, petrecut chiar în primul viraj. Singurul care a continuat a fost Valtteri Bottas. Max Verstappen și Kimi Raikkonen au abandonat, iar ghinionul finlandezului a atras supărarea unui fan Ferrari foarte tânăr. În turul 38 a abandonat și Bottas.

Daniel Ricciardo a profitat și a urcat pe podium pentru prima dată în sezonul 2017. Ricciardo a fost urmat de ambele monoposturi Force India – Sergio Perez pe locul 4 și Esteban Ocon pe 5. Sauber F1 a obținut primele puncte din noul an chiar în cursa iberică. Pascal Wehrlein s-a clasat al 8-lea.

59185c2f95f9cf57b6388b87

În prezent, diferența dintre Sebastian Vettel, liderul Formulei 1, și Lewis Hamilton este de 6 puncte. Următoarea etapa din Formula 1 va fi la Monte Carlo, în 28 mai.

Clasamentul cursei:

1. Hamilton; 2. Vettel; 3. Ricciardo; 4. Perez; 5. Ocon; 6. Hulkenberg; 7. Wehrlein; 8. Sainz; 9. Kvyat; 10. Grosjean.

În clasamentul Campionatului Mondial al piloților, lider este Sebastian Vettel cu 104 pct, urmat de Lewis Hamilton 98 pct, finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) 63 pct etc.

În clasamentul constructorilor, lider este Mercedes cu 161 pct, urmată de Ferrari 153 pct, Red Bull 72 pct etc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA