AcasăEvenimentSportAJUTOR DE LA SERENA - Simona Halep rămâne pe locul patru WTA...

AJUTOR DE LA SERENA – Simona Halep rămâne pe locul patru WTA și după rușinea de la Melbourne

spot_img

DISTRIBUIȚI

AJUTOR DE LA SERENA Simona Halep a părăsit Australian Open încă din primul tur și avea nevoie să fie îndeplinite două condiții pentru a-și păstra locul 4 WTA și după primul Grand Slam al anului, iar Serena Williams a ajutat-o indirect pe românca de 25 de ani să nu pice în ierarhia WTA.

Astfel, ”Simo” avea nevoie ca Garbine Muguruza să nu ajungă în finala de la Melbourne și ca Johanna Konta să nu câștige competiția de la Antipozi.

Sportiva de 25 de ani din Marea Britanie a fost învinsă de Serena încă din faza sferturilor, 2-6, 3-6, în timp ce Coco Vandeweghe a dispus de campioana de la Roland Garros, 6-4, 6-0, în aceeași fază a turneului.

Simona beneficiază în acest moment de avantajul faptului că în 2016, la Australian Open, a ieşit tot din primul tur şi nu avea puncte de apărat. La vârf s-a produs însă deja o rocadă: Radwanska, semifinalistă anul trecut, a pierdut acum în turul secund, în faţa lui Mirjana Lucic (3-6, 2-6) şi va coborî până pe locul 6 WTA.

În schimb, pe podium, în locul polonezei, va urca sigur Karolina Pliskova (Cehia), care, graţie calificării în sferturi, a adunat deja suficiente puncte încât să o depăşească pe Simona.

Se cunosc semifinalistele

5888514995f9cf3f02edddd7

Serena Williams (SUA), cap de serie numărul 2 şi locul 2 WTA, şi Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia), poziţia 79 în ierarhia mondială, s-au calificat în semifinale la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Williams a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi 15 minute, pe Johanna Konta (Marea Britanie), a noua favorită a competiţiei şi locul 9 WTA.

Jucătoarea americană rămâne astfel în cursa pentru câştigarea celui de-al 23-lea turneu de Grand Slam, care iar aduce şi revenirea pe primul loc în clasamentul mondial.

În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe Lucic-Baroni, care a trecut, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, după o oră şi 48 de minute, de Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA.

În cealaltă semifinală, Venus Williams o va întâlni pe compatrioata sa Coco Vandeweghe. De fapt, semifinalele de la Melbourne sunt o chestiune americană, având în vedere că trei din cele patru jucătoare provin din SUA.

C2_1GfmWIAEBkU0

Mirjana Lucic-Baroni, în vârstă de 34 de ani, va juca a doua semifinală de Grand Slam din carieră, după cea de la Wimbledon din 1999, când a fost învinsă de Steffi Graf. Croata a devenit a patra cea mai slab clasată jucătoare care ajunge în semifinale la Melbourne în era Open, după Claudia Porwik (locul 81, 1990), Serena Williams (locul 81, în 2007) şi Justine Henin (fără clasament, în 2010).

Ultima dată când două jucătoare care nu sunt cap de serie (Coco Vandeweghe şi Mirjana Lucic-Baroni) au ajuns în semifinale la Melbourne s-a întâmplat în 2010 (Justine Henin şi Jie Zheng).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA