AcasăActualitateCOMISIA ARE DE LUCRU - 21 de noi acțiuni pe fond funciar,...

COMISIA ARE DE LUCRU – 21 de noi acțiuni pe fond funciar, doar în luna noiembrie, în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Comisia Județeană de Fond Funciar, întrunită în ședință luni, 28 noiembrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut pe ordinea de zi analizarea a 222 dosare, având ca obiect validarea/invalidarea a 201 documentații privind terenuri agricole și a 21 privind terenuri cu vegetație forestieră. Întâlnirea a fost condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, președintele comisiei.  

S-au avut în vedere solicitări privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri agricole de pe raza a peste 25 de unități administrativ-teritoriale.

La Cernești, o persoană  a solicitat, în calitate de moștenitor, o suprafață de teren agricol într-o zonă necooperativizată, însă în zona specificată se află teren forestier. În timp ce Comisia Locală de Fond Funciar a propus validarea documentației, colectivul tehnic a propus invalidarea solicitării. Comisia Județeană a decis amânarea luării unei decizii, până la verificarea cuprinderii sau nu a suprafeței respective în amenajamentul silvic.

Discuții s-au purtat și pe marginea cererii de modificare a unui titlu de proprietate, în sensul modificării categoriei de folosință a unei suprafețe de 1 ha, la Copalnic Mănăștur, din teren neagricol în pădure.

Pe parcursul lunii noiembrie au fost înregistrate 21 de acțiuni noi pe fond funciar, 4 având ca obiect plângeri împotriva hotărârilor adoptate de Comisia Județeană, iar restul de anulare/modificare a unor titluri de proprietate, puneri în posesie, eliberări de titluri de proprietate, modificări amplasamente etc. Tot în această perioadă ne-au fost comunicate 232 citații, note de ședință, expertize judiciare, întâmpinări, poziții procesuale etc. Comisia Județeană și-a exprimat în scris poziția procesuală prin întâmpinările depuse la intanța de fond, cât și în recurs, într-un număr de 32 de cauze.

Informații furnizate de către Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA