AcasăEvenimentTRIBUNALUL CLUJ A DECIS – Cătălin Cherecheș iese joi din arestul la...

TRIBUNALUL CLUJ A DECIS – Cătălin Cherecheș iese joi din arestul la domiciliu. Vezi decizia magistraților

spot_img

DISTRIBUIȚI

TRIBUNALUL CLUJ A DECIS Cătălin Cherecheș va putea participa la funeraliile Înaltpreasfințitului Justinian Chira. Magistrații Tribunalului Cluj au admis, în această dimineață, cererea formulată în acest sens de către primarul ales al municipiului Baia Mare. 

 

 

Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție în termen de 48 de ore de la pronunțarea ei.
Potrivit deciziei de astăzi a magistraților de la Tribunalul Cluj, Cătălin Cherecheș va putea părăsi arestul la domiciliu pentru câteva ore. Mai exact, primarul ales al municipiului Baia Mare va putea participa la funeraliile Înaltpreasfințitului Justinian Chira, care s-a stins din viață în dimineața zilei de duminică, 30 octombrie. Permisia data de judecători este valabilă pentru ziua de joi, 3 noiembrie, între orele 11:30 – 15:00.

Cătălin Cherecheș este membru al Adunării Naționale Bisericești și, mai mult, a avut o relație apropiată cu ÎPS Justinian Chira, păstorul credincioșilor din Maramureș care a pierdut lupta cu viața la 95 de ani. În sala de judecată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au pledat împotriva cererii depuse de către Cătălin Cherecheș, o cerere care de fapt reprezintă un drept la viața spirituală a primarului ales al municipiului Baia Mare.

Magistrații au înțeles acest lucru și respectă drepturile constituționale și umane ale lui Cătălin Cherecheș, drept urmare instanța clujeană s-a declarat în favoarea lui Cătălin Cherecheș, permițându-i astfel să ia parte la înmormântarea unuia dintre cei mai blânzi și iubiți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.

Arhiepiscopul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a decedat duminică la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare în urma unui infarct miocardic. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui ÎPS Justinian Chira  a fost depus luni la Catedrala Episcopală din Baia Mare unde va rămâne până joi, când va avea loc slujba de înmormântare. Acesta va fi înhumat la Mănăstirea Rohia.

Simona Vasiac

sursă foto: Facebook.

Citește și: http://2.actualmm.ro/doliu-ips-justinian-s-stins-din-viata-dumnezeu-sa-il-odihneasca/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA