AcasăEvenimentSportTERMEN REDUS - TAS a redus suspendarea Mariei Sharapova la doar 15...

TERMEN REDUS – TAS a redus suspendarea Mariei Sharapova la doar 15 luni

spot_img

DISTRIBUIȚI

TERMEN REDUS Suspendarea Mariei Sharapova a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, astfel că rusoaica poate reveni în circuitul WTA în luna aprilie a anului viitor. Cel mai probabil, jucătoarea de 29 de ani va putea juca la ediţia din 2017 a turneului de la Roland Garros. 

Sharapova, suspendată după ce a fost depistată pozitiv la meldonium, va efectua astfel doar un an şi 3 luni din sancţiunea iniţială şi va avea dreptul de a reveni pe teren pe data de 26 aprilie 2017.

Am trecut prin una dintre cele mai dificile perioade ale carierei mele, dar acum, că am aflat că pot reveni în tenis în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile.

Într-un fel, simt că mi-a fost luat ceva ce iubesc şi mă simt foarte bine să-l am înapoi. Tenisul este pasiunea mea şi mi-a lipsit. Număr zilele până când voi putea reveni pe teren„, a fost prima reacţie a Sharapovei, după aflarea deciziei.

 

mariasharapova2012openday3j4natlwjs19l

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a anunţat luni că va comunica marţi decizia sa după apelul depus de jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova, suspendată doi ani pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris din luna ianuarie pe lista produselor interzise.
TAS va comunica verdictul său în privinţa Mariei Sharapova şi Federaţiei internaţionale de tenis pe 4 octombrie 2016, la ora locală 15,00”, precizează comunicatul TAS, al cărui sediu se află la Lausanne.

Verdictul era aşteptat încă din 18 iulie, însă TAS îşi amânase deja decizia într-o primă fază pentru 19 septembrie, pentru a le lăsa timp părţilor să ”aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări”.

Sharapova, medaliată cu argint la JO de la Londra în 2012, nu a putut astfel să participe la Jocurile Olimpice de la Rio în luna august.

Rusoaica, în vârstă de 29 ani, a fost suspendată de Federaţia internaţională de tenis (ITF) pe 8 iunie pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris din ianuarie de Agenţia mondială antidoping (AMA) pe lista produselor dopante.

Sharapova însăşi a anunţat controlul său pozitiv pe 7 martie la Los Angeles, când a recunoscut că a utilizat meldonium şi în 2016. Ea a admis că nu avea cunoştinţă de lista noilor produse interzise.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA