AcasăEvenimentSportWUHAN OPEN - Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală după...

WUHAN OPEN – Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală după o victorie clară

spot_img

DISTRIBUIȚI

WUHAN OPEN  Victorie pentru Simona Halep, care se califică pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale turneului de la Wuhan, după ce a trecut în această dimineață de jucătoarea Iaroslava Svedova în două seturi simetrice ca scor, 6-3, 6-3.

Meciul dintre Simona Halep, locul 5 WTA, şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 41 WTA, a început miercuri, de la ora 7:00, în cadrul optimilor de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, fiind primul pe arena centrală de la Wuhan.

La Wuhan, temperatura a fost ideală, de circa 30 de grade Celsius, dar cele două jucătoare au avut probleme din pricina vântului. Simona a acuzat această problemă în primul set, dar în cele din urmă a trecut peste inconvenient și a reușit să se impună, grație unui serviciu la înălțime și puținelor greșeli neforțate pe care le-a comis. Adversara din Kazahstan nu a avut un joc strălucit, iar sportiva originară din Constanța a știut să profite de fiecare slăbiciune arătată de Shvedova.

Locul 5 WTA continuă seria excelentă – are două înfrângeri în ultimele 21 de meciuri.

57eb5b3195f9cfd24406f417

„Sunt foarte fericită că am câştigat acest meci. Anul trecut am pierdut după ce am avut 5-1 în ultimul set. Sunt foarte mulţumită de modul în care am reuşit să joc la turneele mari şi bucuroasă că pot termina sănătoasă finalul sezonului. Azi a fost destul de greu să lupt şi cu vântul, şi cu adversara, dar cred că am blocat bine mingea şi am reuşit să câştig în două seturi”, avea să declare la final Simona Halep.

La Wuhan, turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.288.250 de dolari, cea mai bună performanţă a Simonei Halep este prezenţa în optimi, rezultat înregistrat şi în 2015.

Marţi, în turul al doilea al competiţiei, Iaroslava Şvedova a reuşit să o învingă în două seturi, 7-5, 6-2, pe italianca Roberta Vinci, numărul 13 pe lista capilor de serie, la capătul unui meci care a durat o oră şi 13 minute.

Halep, cap de serie numărul 4 la Wuhan, s-a calificat la rândul ei în optimile de finală, luni, după abandonul adversarei sale din turul al doilea, Irina Begu, la scorul de 6-3, 2-0 în favoarea Simonei.

Iaroslava Şvedova, ocupanta locului 41 WTA, şi Simona Halep s-au mai întâlnit o singură dată până acum, la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 2012, reprezentanta Kazahstanului impunându-se atunci cu 6-4, 6-2, în primul tur.

Pentru victoria cu Yaroslava Shvedova, din optimile de finală, Simona Halep a câștigat 190 de puncte WTA și 54.230 de dolari.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA