AcasăActualitateSocialALERTĂ METEO – Cod portocaliu de caniculă în sud-estul țării

ALERTĂ METEO – Cod portocaliu de caniculă în sud-estul țării

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ METEO  Sudul şi sud-estul ţării sunt, duminică, sub cod galben de caniculă. Luni, însă, căldura se accentuează, aşa că meteorologii au emis şi cod portocaliu, pentru şapte judeţe şi Capitală.

COD GALBEN, valabil duminică

În cursul zilei de duminică, 31 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei şi local în Oltenia, valul de căldură va persista. Temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi mai accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi în aceste regiuni, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

COD GALBEN, valabil luni

În cursul zilei de luni, 1 august, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU, valabil luni

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge local maxime termice de 37-38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Sursă 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA