Acasăsinucidere maramuresTERORISM - Alertă în centrul Bruxellesului

TERORISM – Alertă în centrul Bruxellesului

spot_img

DISTRIBUIȚI

TERORISM Alertă în centrul Bruxellesului! O operațiune antitero este în desfășurare, autoritățile încercând să aresteze o persoană suspectă de terorism. O prezență importantă de polițiști a fost desfășurată în zonă, relatează presa belgiană.

TERORISM Autoritățile au fost alertate de mai mulți oameni care au văzut o persoană suspectă.

Aceasta avea un dispozitiv ce pare a fi o bombă. Imediat, mai multe vehicule de poliție, precum și ofițeri au ajuns în zona Monnaie, din Bruxelles. Străzile au fost evacuate, iar transportul în comun în zonă a fost suspendat.

Alerta are loc cu doar o zi înainte de Ziua Națională a Belgiei. Autoritățile belgiene au luat o serie de măsuri suplimentare de securitate. Astfel, oamenii care vor lua parte la festivităţile şi petrecerile de stradă vor fi controlaţi de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, oficialii au îndemnat populaţia să renunţe la genţi, poşete sau rucsacuri, în măsura în care pot. De asemenea, numărul forţelor de ordine desfăşurate cu ocazia evenimentelor va fi suplimentat, dar oficialii nu au dezvăluit despre câţi oameni va fi vorba.

Autorităţile au impus şi o serie de restricţii de circulaţie la Bruxelles, pentru a limita riscului unui atac cu un vehicul, similar celui de la Nisa, de Ziua Bastiliei, soldat cu 84 de morţi.

Belgia a decis să menţină nivelul alertei teroriste la trei, pe o scală de patru niveluri, în pofida atentatului din Franţa. Ca nivelul alertei să fie ridicat la maximum, trebuie să existe o informaţie „concretă şi precisă” despre un atac iminent, a explicat premierul.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA