2018 VINE CU NOUTĂȚI  – Și persoanele fizice pot solicita fonduri nerambursabile pentru mașină și casă

10
11683

2018 VINE CU NOUTĂȚI    În acest an, nu numai companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci și persoanele fizice fără niciun fel de afacere.

Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinţei, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei, prin programul Casa Verde, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate şi 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură, dar numai de tipul aer-aer.

Cei ce vor să crească eficienţa energetică a casei lor vor putea cere în acest an o sumă nereturnabilă de până la 40.000 de lei, prin intermediul programului Casa Verde Plus.

Proprietarii auto pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea maşinii uzate (programul Rabla) şi până la 45.000 de lei pentru achiziţia unei maşini electrice (programul Rabla Plus). Valoarea maximă a finanţării prin programul Rabla Plus se obţine la cumpărarea unui automobil nou electric, şi anume 45.000 de lei, cu condiţia ca această valoare să nu reprezinte mai mult de 50% din valoarea totală a acestuia, iar pentru achiziţia unui autoturism hibrid se pot obţine 20.000 de lei.

Aceste două programe se pot cumula, astfel încât solicitanţii se pot bucura de o finanţare de peste 50.000 de lei.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

10 COMENTARII

 1. Ma numesc Ciontu Iosif si locuiesc in com. Ghindeni – Dolj (cca. 20 km de Craiova) ma intereseaza daca pot sa montez cateva panouri solare pentru producerea energiei electrice, cu fonduri europene nerambursabile pe acoperisul casei (care are cca. 65 mp. spre sud). Ce conditii trebuie sa indeplinesc. Este necesar proiect. Ce procent trebuie sa suport din cheltuielile necesare. Este necesar un consum mediu actual al aparatelor electrice utilizate in gospodarie. As dorii mai multe informatii in acest sens.
  Multumesc mult – Ciontu Iosif.

  • ma scuzati ca va deranjez ati reusit sa depuneti dosarul si daca da imi puteti da si mie mai multe informatii ?Cu stima Ionut

 2. ma numesc idiotis alupigus din tautii de sus . cum pot schimba un carut pe tractiune balegoasa pe unul electric ? Apropous, daca am dunga rosie in buletin primesc fonduri nerambursabile ???

 3. M-a numesc Rusu Cordunean Gheorghe și sunt din Câmpulung Moldovenesc. M-ar interesa sa montez niște panouri solare pentru producerea energiei electrice prin intermediul fondurilor nerambursabile! Am nevoie de toate informațiile necesare! Ce anume trebuie sa fac și unde trebuie sa m-a informez despre asta?

 4. buna ziua , sunt interesata de fonduri nerambrsabile pentru montarea de panouri fotovoltaiceptr producere en ergiei electrice

 5. ma numesc leleashowman care alupegus mereu,cum pot lua fonduri pentru o umbrela sa nu ma ploaie cand alupgus la negrii?

 6. Pe langa umbrela, tot din fonduri vreau sa achizitionez si steagul, crucea lui Viorel Lis, vanduta de Oana [ nevasta] pe internet , sa-i fac in ciuda lui showman, adica sa creada ca sunt primar !!! … De fapt, biroul din Sapantza si costumul de brad, ma asteapta sa fiu pus in ,, functie ,,in orice clipa !!! @@@

 7. mo ciupanezule,da iara n-ai aluptpus de te crezi mai garoiule domnu alupigus?mo purea,iara mai lasat cu puradeii singura si te-ai dus pe varianta sa sugi mandravele de boschetari?no dai tu numa acasa sa vezi ce capace primesti tu de la mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.