AcasăLifestyleMonden2016, UN AN NEGRU - Lumea artistică internațională, mai săracă după ce...

2016, UN AN NEGRU – Lumea artistică internațională, mai săracă după ce artiști de renume s-au stins din viață

spot_img

DISTRIBUIȚI

Anul 2016 a fost marcat de dispariția mai multor figuri majore din lumea artistică, în special din lumea muzicală. De la David Bowie la George Michael – lumea a rămas mai săracă în ceea ce privește industria muzicală. 

Aproape până în ultimele clipe, aceste mari nume ale muzicii au continuat să ne propună o muzică de calitate, relevantă pentru epoca din care au făcut parte, relatează Libertatea.

David Bowie a murit de cancer în luna ianuarie

Anul 2016 a debutat cu o veste tristă pentru lumea muzicală. Legendarul artist britanic David Bowie a murit de cancer în luna ianuarie, la două zile după lansarea ultimului său album cu accente de jazz „Blackstar”.  David Bowie a murit la 69 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Prince, ucis de o supradoză de analgezice

Lumea muzicii a pierdut un alt nume uriaș la câteva luni. Prince a murit la sfârșitul lunii aprilie, în urma unei supradoze de analgezice. Cântărețul american a decedat la vârsta de 57 de ani, la mai puțin de o săptămână după ce a susținut ultimul său concert.

Leonard Cohen a murit la trei săptămâni după lansarea albumului

Leonard Cohen și-a părăsit și el fanii, la începutul lunii noiembrie, la trei săptămâni după lansarea albumului „You Want it Darker”. Acești trei giganți au fost, fiecare în felul său, simboluri ale unei epoci apuse, consideră Theo Cateforis, profesor de istorie și cultură muzicală la Syracuse University .„Moartea lor ne face sa ne gândim la cum erau carierele din acele vremuri și la faptul că acest tip de artiști ar putea fi întâlnit tot mai rar în viitor”, a afirmat acesta, pentru AFP. Prince, David Bowie și Leonard Cohen sunt doar capetele de afiș al unei lungi liste de artiști de care ne-am despărțit în 2016.

George Michael a murit în ziua de Crăciun

Anul s-a încheiat cu dispariția unui alt nume uriaș al industriei muzicale. Britanicul George Michael a murit chiar în ziua de Crăciun, la vârsta de 53 de ani.

Nu doar lumea muzicală a pierdut nume mari în 2016, ci și cea cinematografiei

Actorul Alan Rickman, celebru pentru rolul profesorului Severus Snape din seria ”Harry Potter”, a murit la vârsta de 69 de ani.  Actorul, care era unul dintre cei mai iubiți actori britanici, suferea de cancer și a decedat în luna ianuarie, la Londra.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA