AcasămodeleDUPĂ GRATII - Autorul jafului armat, care a împușcat un polițist, a...

DUPĂ GRATII – Autorul jafului armat, care a împușcat un polițist, a fost arestat

spot_img

DISTRIBUIȚI

DUPĂ GRATII Autorul jafului de la o unitate bancară din Bistriţa, produs în data de 5 iulie, care ulterior a împuşcat un poliţist în timpul acţiunii de capturare, a primit miercuri seara mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DUPĂ GRATII Decizia a fost luată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud la propunerea procurorilor, care l-au acuzat pe bistriţeanul Dorin Sima, în vârstă de 35 ani, de tâlhărie calificată, omor calificat în forma tentativei, în circumstanţele ultrajului asupra unui poliţist, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă fără drept.

Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului bistriţean, Dana Ceuca, instanţa a admis cererea procurorilor, iar mandatul de arestare preventivă este valabil începând cu data de 13 iulie până în data de 11 august.

Inculpatul a fost adus la tribunal în jurul orei 17.15, iar sentinţa a fost dată cu după două ore. După aflarea sentinţei, Dorin Sima a fost dus din nou în centrul de arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat că în data de 5 iulie, în jurul orei 10.22, inculpatul a pătruns în incinta unei bănci din municipiul Bistriţa, înarmat cu un pistol, cu ajutorul căruia le-a constrâns pe două funcţionare bancare să descuie sertarul cutiei de valori, de unde acestea au transferat în rucsacul inculpatului suma de 9.282 lei şi 2.225 euro.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a efectuat demersuri de depistare a inculpatului, solicitând Judecătoriei Bistriţa luarea măsurii arestării preventive în lipsă.

Întrucât au existat date din care rezulta că inculpatul se ascundea într-un imobil pe care l-ar fi închiriat în municipiul Bistriţa, în data de 12 iulie organele de poliţie s-au deplasat la adresa respectivă pentru depistarea inculpatului. Între autorul jafului şi poliţişti a existat un schimb de focuri, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud fiind împuşcat în braţul stâng, iar agresorul a fost rănit în zona coapsei drepte.

Potrivit procurorilor, în cazul poliţistului rănit, plaga împuşcată necesită pentru vindecare un număr de 64-65 de zile de îngrijiri medicale, totodată fiind pusă în pericol viaţa acestuia.

În urma reţinerii lui Sima, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost sesizat cu privire la faptă, iar dosarul constituit anterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a fost declinat, cele două cauze fiind reunite.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA