Acasăoameni noiMARELE SINOD – Căsătoriile dintre ortodocși și neortodocși, interzise

MARELE SINOD – Căsătoriile dintre ortodocși și neortodocși, interzise

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

 

MARELE SINOD  Căsătoria între ortodocși și neortodocși este interzisă, a stabilit Marele Sinod la care a participat şi Patriarhul Daniel. Cu privire la căsătoriile mixte între ortodocși și ne-ortodocși sau ne-creștini, s-a hotărât că, căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși este interzisă conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext) iar căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit aceleiași acrive canonice.

MARELE SINOD  Acestea au fost doar câteva dintre lucrurile spuse în documentul oficial adoptat la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox, care a avut loc în perioada 16-27 iunie 2016 în Creta.

La întâlnirea Întâistătătorilor din Bisericile Ortodoxe, la care a luat parte şi Patriarhul Daniel, s-a discutat şi despre tema “Sfânta Taină a Cununiei şi impedimentele la căsătorie”. Una dintre concluziile discuţiilor a fost că biserica ortodoxă nu acceptă contractele de coabitare pentru persoanele de acelaşi sex. Altă concluzie a fost de interzicere a căsătoriilor între ortodocşi şi ne-ortodocşi.

Marele Sinod a mai adoptat documente referitoare la „Diaspora ortodoxă” şi „Misiunea Bisericii în Lumea Contemporană”. Iată documentul referitor la căsătorii. În document se face diferenţa dintre „Căsătoria civilă dintre un bărbat și o femeie înregistrată legal”, care nu are un caracter sacramental, ci „constituie un act de coabitare asigurat de stat, diferit de căsătoria binecuvântată de Dumnezeu și Biserica Sa”.

 

 

Mai multe, aici.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA