AcasăEvenimentSportEURO 2016 - Italia a trecut de Suedia și a ajuns în...

EURO 2016 – Italia a trecut de Suedia și a ajuns în optimile de finală

spot_img

DISTRIBUIȚI

Naționala de fotbal a Italiei a învins-o pe cea a Suediei cu scorul de 1-0 (0-0), în meciul care s-a desfășurat vineri la Toulouse, în Grupa E a EURO 2016.

 Italia s-a calificat în optimi de finală după această victorie care a venit târziu, prin golul lui Eder din minutul 88.
Mai experimentată și mai valoroasă, Italia s-a impus meritat, chiar dacă nu a reușit să repete evoluția foarte bună din primul său meci la această competiție, când a învins cu 2-0 Belgia.

Surprinzător, Suedia a avut o posesie mult mai bună în prima repriză (59%), arătând o evoluție superioară celei din jocul ei de debut de la acest turneu final, remiza cu Irlanda (1-1).

Italia a început în atac repriza secundă și a avut trei cornere consecutive în jurul minutului 50. Squadra Azzurra a rămas la conducerea jocului, în fața unui adversar disciplinat, care a jucat mai slab ca în primele 45 de minute.

Fazele de poartă au fost rare. O mare șansă de gol pentru Italia a venit în minutul 82, când lovitura de cap a lui Parolo a lovit transversala.

La fel cum s-a întâmplat în multe meciuri de la EURO 2016, golul a căzut foarte târziu, în minutul 88, după o sclipire a lui Eder. Acesta a profitat de lipsa de reacție a apărării suedeze, după o aruncare de la margine a lui Chiellini.

Candreva a fost aproape să majoreze diferența în ultimul minut al timpului regulamentar, dar portarul Isaksson s-a opus. În minutul 90+4, Suedia a cerut penalty.

În acest meci scandinavii n-au reușit niciun șut pe poartă, cum n-au reușit nici împotriva Irlandei, când au punctat doar în urma unui autogol.

Vedeta suedeză Zlatan Ibrahimovic, care a jucat mulți ani în Serie A, nu a reușit să înscrie nici vineri și rămâne fără gol la acest turneu final. Atacantul a fost în situație de gol în minutul 72, însă arbitrul a arătat ofsaid.

Tot în Grupa B, Belgia va întâlni sâmbătă Irlanda.

În acest moment, Italia este liderul grupei, cu 6 puncte și este calificată în optimi de finală. Pe locul 2 se află Irlanda, cu 1 punct, urmată de Suedia — 1 p și Belgia — 0 p.

În ultima etapă din faza grupelor vor avea loc meciurile Italia — Irlanda și Belgia — Suedia.
Italia — Suedia 1-0 (0-0)
A marcat: Eder (88)
Stade de Toulouse — Toulouse
EURO 2016 — Grupa E

Au evoluat echipele:
Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) — 15. Andrea Barzagli, 19. Leonardo Bonucci, 3. Giorgio Chiellini — 6. Antonio Candreva, 8. Alessandro Florenzi (14. Stefano Sturaro, 85), 16. Daniele De Rossi (10. Thiago Motta, 74), 23. Emanuele Giaccherini, 18. Marco Parolo — 9. Graziano Pelle (7. Simone Zaza, 60), 17. Éder. Selecționer: Antonio Conte.
Rezerve neutilizate: 13. Federico Marchetti, 12. Salvatore Sirigu — 2. Mattia De Sciglio, 4. Matteo Darmian, 5. Angelo Ogbonna, 11. Ciro Immobile, 20. Lorenzo Insigne 21. Federico Bernardeschi, , 22. Stephan El Shaarawy.
Suedia: 1. Andreas Isaksson — 14. Victor Nilsson Lindelof, 3. Erik Johansson, 4. Andreas Granqvist, 5. Martin Olsson — 7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal (18. Oscar Lewicki, 79), 9. Kim Kallstrom, 6. Emil Forsberg (21. Jimmy Durmaz, 79) — 20. John Guidetti (11. Marcus Berg, 85), 10. Zlatan Ibrahimovic (căpitan). Selecționer: Erik Hamren.
Rezerve neutilizate: 12. Robin Olsen, 23. Patrik Carlgren — 2. Mikael Lustig, 13. Pontus Jansson, 15. Oscar Hiljemark, 16. Pontus Wernbloom, 17. Ludwig Augustinsson, 19. Emir Kujovic, 22. Erkan Zengin.

Arbitru: Viktor Kassai; arbitri asistenți: Gyorgy Ring, Vencel Toth;arbitri asistenți adiționali: Tamas Bognar, Adam Farkas (toți din Ungaria); arbitru de rezervă: Clement Turpin (Franța)
Delegat UEFA: Ales Zavrl (Slovenia)
Cartonaș galben: De Rossi (69), Buffon (90+3), Olsson (90+3)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA