AcasăEvenimentSportEURO 2016 - Comentariile presei franceze, notele acordate jucătorilor

EURO 2016 – Comentariile presei franceze, notele acordate jucătorilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dimitri Payet a fost din nou eroul „Cocoşului Galic”: mijlocaşul lui West Ham a marcat un super gol, în minutul 89 al partidei de deschidere a Campionatului European şi a adus o victorie nesperată la un moment dat de francezi.

Presa din Hexagon e la picioarele lui Payet. L`Equipe a titrat sugestiv: „Payet a adus lumina în jocul nostru”, continuând cu laude aduse la adresa acestuia: „România s-a ţinut bine pe final, dar o lovitură de geniu a stabilit soarta meciului”.

Francezii au notat şi debutul partidei, care putea fi unul nefericit pentru ei, după ocazia incredibilă ratată de Bogdan Stancu, care nu l-a putut învinge pe Lloris din câţiva metri.

France Football nu a ratat ocazia să îi trimită un mesaj lui Dimitri: „Merci, Payet!”. Jurnaliştii le-au acordat şi note jucătorilor celor două echipe. Jocul bun al României a fost oglindit şi de faptul că, după Payet (9), portarul Lloris a avut a doua cea mai mare notă (7).

Notele francezilor: Lloris (7) – Sagna (5), Rami (6). Koscielny (5), Evra (3) – Kante (7), Matuidi (4), Pogba (3) – Payet (9), Giroud (6), Griezmann (5).

„Românii au intrat mai repede în acţiune şi au avut o ocazie imensă prin cel mai periculos jucător, Stancu. România a suferit apoi, dar s-a bazat pe cuplul Chiricheş – Grigore, care a fost autoritar în prima repriză, înainte să scadă nivelul.

Stanciu a încercat să găsească soluţii la mijlocul terenului, iar Stancu a fost din nou periculos în actul secund”, a fost caracterizarea jocului echipei noastre.

Notele tricolorilor: Tătăruşanu (4) – Săpunaru (5), Chiricheş (4), Grigore (5), Raţ (5) – Hoban (4), Pintilii (4) – Popa (5), Stanciu (5), Stancu (6) – Andone (5).

Le Parisien l-a lăudat de asemenea pe Payet, despre care a scris că i-a eliberat pe francezi. „În acel moment, în minutul 89, fanii români cântau cu mândrie pe Stade de France. Les Bleus păreau neajutoraţi şi fără idei, ajungând în careul lui Tătăruşanu întâmplător”.

„Franţa s-a impus pe muchie de cuţit în faţa României”, au spus şi cei de la Le Monde.„Franţa a reuşit să bată greu colectivul român, după două execuţii personale”, a notat şi Liberation.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa – România 2-1
11 iunie: Albania – Elveţia

15 iunie: România – Elveţia
15 iunie: Franţa – Albania

19 iunie: Elveţia – Franţa
19 iunie: România – Albania

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA