AcasăsiugariuA TREIA EDIȚIE - Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare

A TREIA EDIȚIE – Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

După cele două ediții de succes ale „Întâlnirii tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare” care au avut loc în 15 iunie 2013 și 10 mai 2014 în Parohia Dumbrăvița, în 16 aprilie 2016, va fi organizată tot acolo cea de-a treia ediție a evenimentului, care se va bucura de un număr impresionat de participanţi.

Evenimentul va avea un  invitat de anvergură națională: pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, doctor în „Studiul biblic şi exegetic al Noului Testament”, ale cărui conferințe atrag un public numeros și abordează probleme actuale din viața tinerilor, bisericii și societății în general.

Manifestarea  este organizat de Protopopiatul Baia Mare, Asociația Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare, președinte pr. Bogdan Ciocotișan și Parohia Dum­brăvița și va reuni peste 200 de tineri din Baia Mare, Dum­brăvița și împrejurimi.
În contextul în care anul 2016 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox”, tema aleasă pentru întâlnirea din Dumbrăvița va fi „Educația religioasă a tinerilor în biserică și școală, premise ale unei formări sănătoase”.

Programul evenimentului va debuta în 16 aprilie la ora 10.00, când va avea loc primirea Preasfinţitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Va urma un scurt Te-Deum. Cuvântul de deschidere va fi rostit de PS Iustin Sigheteanul, urmat de conferința susţinută de către pr. prof. dr. Stelian Tofană.

Programul va continua cu un concert de pricesne susținut de Grupul de Teologi condus de Vlad Verdeș, interpreta Maria Mihali și Corul „Theotokos” al Parohiei Dumbrăvița. Întâlnirea se va încheia cu o agapă fră­țească. Evenimentul este realizat în parteneriat cu UAC Europe.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA