Acasăoameni noiPROMISIUNI - Numărul câinilor la stână va fi nelimitat

PROMISIUNI – Numărul câinilor la stână va fi nelimitat

spot_img

DISTRIBUIȚI

După scandalul iscat la finele anului trecut, când ciobanii au luat cu asalt Parlamentul, nemulțumiți că aleșii i-au obligat să limiteze numărul câinilor de la stână, ministrul Achim Irimescu a precizat că problema câinilor a fost rezolvată, iar o soluție s-a găsit și pentru pășunat.

“Noi ne-am ținut de promisiune. A fost un grup de lucru între Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului și partenerii sociali, respectiv ciobanii. Cu propuneriile noastre s-a mers la colegi, la Camera Deputaților, de unde a pornit legea inițial și s-a agreat în principiu pe punctele sensibile. În principiu s-a renunțat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare, iar la problema pășunatului, care este cea mai sensibilă, s-a ajuns la concluzia ca între 6 decembrie și 31 martie să poată pășuna numai pe terenurile pe care le dețin, deci fără să afecteze în deplasare. Noi trebuie să ținem cont și de fermierii noștri, trebuie să avem totdeauna un echilibru foarte bun între crescătorii de ovine și fermieri”, a spus Irimescu.

Ciobanii nu sunt deocamdată convinși că declarațiile ministrului și ale parlamentarilor vor fi puse în practică și amenință că vor reveni la București dacă până la mijlocul lunii martie legea nu va fi promulgată în Monitorul Oficial.

sursă știre libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA