Acasăsinucidere maramuresOMAGIU - Mexicanii vor forma un lanț al luminii pentru a-l primi...

OMAGIU – Mexicanii vor forma un lanț al luminii pentru a-l primi pe Papa Francisc

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mexicanii vor forma vineri un lanț al luminii lung de 19 kilometri de-a lungul traseului pe care îl va parcurge Papa Francisc la începutului vizitei sale în Mexic, care se va desfășura între 12 și 17 februarie, relatează EFE.

Conferința Episcopatului Mexican (CEM) a informat că participanții la acest lanț își vor deschide telefoanele sau vor purta mici lanterne și se vor înșira de-a lungul traseului ce duce de la Aeroportul Internațional din Ciudad de México, unde este așteptat Înaltul Pontif, și până la Nunțiatura apostolică, unde va fi găzduit.

„În acest an 2016 să facem un lanț a luminii pentru a-i ura bun venit Papei Francisc”, a îndemnat monseniorul Eugenio Lira, coordonatorul general al vizitei papale. Este vorba de a șaptea vizită în Mexic a înaltului ierarh al Bisericii Catolice după cele cinci realizate de Papa Ioan Paul al II-lea și una a Papei Benedict al XVI-lea.

Vizita Papei Francisc este prevăzută să înceapă la ora locală 19.30, vineri 12 februarie, (01.30 GMT sâmbătă) iar deplasarea sa până la Nunțiatură va avea loc după apusul soarelui, ceea ce va permite să facă mai vizibile luminile cu care mexicanii îl vor primi pe ilustrul lor vizitator.

Roberto Delgado, coordonator al voluntarilor, a declarat că dacă se iau în calcul zecile de mii de persoane, care se așteaptă să răspundă la apelul de a forma acest lanț al luminii, pe marginile traseului s-ar putea întinde pe parcursul a 38 de kilometri, ceea ce ar însemna un record internațional.

sursă ştire agerpres.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA