13 NOIEMBRIE – Astăzi este Ziua Mondială a Copiilor Orfani. Sunt peste 150 de milioane de copii fără părinți în lume

0
60

13 NOIEMBRIE  În mod tragic, milioane de copii de pe tot globul au ajuns orfani din mai multe motive: război, foamete, migrație, boli sau sărăcie. Pentru a ne asigura că nu sunt uitați, o dată pe an, există o zi specială dedicată lor: Ziua Mondială a Copiilor Orfani, celebrată în a doua zi de luni din noiembrie.

Loading...

Această zi specială atrage atenția asupra situației dificile a orfanilor din întreaga lume, iar oamenii sunt încurajați să participe în mod activ la conștientizarea și susținerea copiilor fără părinți din întreaga lume.

UNICEF și partenerii mondiali definesc un copil orfan ca fiind un copil cu vârsta sub 18 ani care și-a pierdut unul sau ambii părinți. În 2015 erau aproape 140 de milioane de orfani, 61 de milioane în Asia, 52 de milioane în Africa, 10 milioane în America Latină și Caraibe și 7,3 milioane în Europa de Est și Asia Centrală. Această cifră mare reprezintă copiii care și-au pierdut unul sau ambii părinți.

Din cei aproape 140 de milioane de copii, 15,1 milioane au pierdut ambii părinți. Dovezile arată în mod clar că marea majoritate a orfanilor trăiesc cu un bunic sau cu un alt membru al familiei. 95% dintre orfani sunt peste vârsta de cinci ani.

Această definiție contrastează cu noțiunile de orfan din multe țări industrializate, unde un copil trebuie să fi pierdut ambii părinți pentru a fi considerat orfan. UNICEF și numeroase organizații internaționale au adoptat definiția mai largă a orfanului la mijlocul anilor 1990, când pandemia SIDA a dus la moartea a milioane de părinți la nivel mondial.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.