AcasăOPINIIEDITORIALUL ZILEI – Mama ei de Opoziție!

EDITORIALUL ZILEI – Mama ei de Opoziție!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Liberalii au cerut miercuri amânarea şedinţei Parlamentului privind modificarea Statutului acestuia, motivând faptul că zeci de aleși ai opoziţiei nu au putut ajunge în Bucureşti din cauza mai multor întârzieri ale aeronavelor TAROM.

Parlamentarii maramureşeni nu s-au confruntat cu această gravă și inadmisibilă problemă, dar deputatul PNL Vasile Berci, venit de pe Mara și Cosău, a susţinut că pe domnia sa nu-l miră deloc situaţia provocatoare la care au fost nevoiți să facă față parlamentarii opoziţiei.

I-a auziți cât de bine le zice Moș Teacă: ”Sunt lucruri cu care m-am obişnuit deja pentru că sunt eterne în strategia şi în ceea ce înseamnă activitatea PSD-ului, şmecherii de genul ăsta sunt deja intrate în consumul public, în permanenţă se regăsesc. Nu e absolut nicio problemă, s-au înviorat, au revenit după alegeri şi din nou au intrat pe ceea ce e incorect din acest moment. Pregătesc alegerile pentru anul viitor în ideea că vor rămâne la guvernare”.

Nu-i tare? Ba e, să știți. Că nu-i la îndemâna oricui să ne vorbească despre eterna strategie, consumul public, regăsirea permanentă sau incorectitudinea momentului.

De la primele orele ale dimineții de marți, parlamentarii liberali împrăștiați pe la casele lor ca să se poată pregăti creștinește pentru Sfintele Paști, au dat năvală pe Facebook, și-au sunat prietenii de prin redacții, au postat mesaje pe telefoane și tablete în care și-au exprimat adânca nemulțumire față de tratamentul dur aplicat de către odiosul premier Victor Ponta și șleahta lui de bandiți aflată la guvernare. Din ordinul lui Ponta transmis aeroporturilor, turnurilor de control, sindicatului piloților, meteorologilor sau alimentatorilor cu kerosen, ei au rămas blocați în teritoriu, pentru ca să nu poată ajunge la timp în Parlament la dezbaterea arzătoarelor probleme din Statut.

Nici nu mai încape la îndoială, aici e vorba de un sabotaj intenționat al opoziției din partea ciumei roșii care conduce țara. Sigur că spre București mai circulă trenuri, autobuze, că aleșii au la dispoziție mașini dotate cu șoferi de casă, ca să nu spunem din familie, dar aceștia sunt ocupați cu aprovizionarea de Paști, nu pot fi deranjați pentru o cursă cu alesul. Și nici nu se face, mașinile sunt pentru teritoriu și avioanele pentru București.

După valul potopitor de ocări și sudălmi al aleșilor blocați, a intervenit conducerea centrală al marelui PNL, care a pus piciorul în prag și a înștiințat poporul avid de cunoaștere despre nemerniciile puse la cale de Ponta și PSD:

”PNL cere premierului Victor Ponta să lămurească, public, situația curselor TAROM prin care zeci de senatori și deputați au fost împiedicați să ajungă la Parlament unde trebuie să se discute modificare Statutului parlamentarilor. PNL suspectează că PSD și Victor Ponta se folosesc de instituțiile statului pentru a împiedica Opoziția să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor și deputaților. PNL solicită ca astăzi, în cel mai scurt timp, Statutul să fie supus modificării în Plenul Parlamentului, astfel încât senatorii și deputații Opoziției să poată contracara eventualele derapaje ale PSD”.

Normal ar fi fost să ceară convocarea CSAT sau intervenția NATO.

Am văzut intervenția televizată a unui ales zăbălos, cu ceva rotițe lipsă prin zona angrenajului cranian, care a spus pur și simplu că avioanele noastre ce efectuează curse interne ar avea probleme, dar cei de la TAROM nu le repară pentru ca ei să nu poată ajunge la timp în Parlament! Dacă am trăi într-o țară normală, individul ar fi fost condus în regim de urgență și cămașă de forță la Bălăceanca, nicidecum lăsat să meargă la parlament pentru a face opoziție.

Și uite așa s-a consumat marți încă un episod eroic din măreața și necruțătoarea luptă liberală pentru alungarea comuniștilor de la guvernare și instalarea unui regim nou, democrat, drept și cu mare aplecare spre problemele personale ale aleșilor.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA