12 ESEURI! – Baia Mare a câștigat meciul din Cupa Românie cu U Cluj, după un joc spectaculos

0
140

12 ESEURI! În prima etapă a fazei calificărilor în semifinalele Cupei României, pe Arena Zimbrilor s-au aflat față în față, Știința Baia Mare și Universitatea Cluj, după o partidă spectaculoasă în care s-au consemnat 12 eseuri victoria a revenit zimbrilor cu rezultatul de 58-17.

Loading...

Egalitatea de pe tabela de marcaj s-a menținut până în minutul 12 când Universitatea Cluj a deschis scorul prin lovitura de pedeapsă a lui Ionuț Mazăre, însă imediat după repunerea de la centru, Colin Bredell a bătut defensiva studenților ardeleni, tot uvertura băimărenilor reușind și transformarea.

La jumătatea primei reprize Universitatea Cluj  a trecut din nou în avantaj cu eseul lui Alin Dinu, transformat de Ionuț Mazăre, însă până la pauză elevii lui George Sava au preluat inițiativa trecându-și în cont trei încercări, autori Colin Bredell, Johannes Van Heerden și  Florian Roșu, astfel că după 40 de minute CSM Știința Baia Mare conducea cu 22-10.

Imediat după reluare, Cristi Chirică a majorat ecartul în favoarea maramureșenilor pentru ca un cartonaș galben văzut de Sikuea Taliuaului să le dea șansa clujenilor de a mai reveni, Claudiu Curca fiind cel care a culcat balonul în terenul de țintă al gazdelor.

Aveau să fie practic ultimele puncte pentru alb-negri, pentru ca apoi Știința Baia Mare a fost de neoprit, alte eseuri fiind reușite de Mtya Dumani, Mihai Lămboiu, Cristi Chirică, care și-a trecut în cont dubla personală, respectiv  Jone Nasalo, astfel că zimbrii au obținut și bonusul ofensiv.

În cadrul primei etape a Cupei României, cele două mari rivale din Capitală, Steaua și Dinamo s-au aflat din nou față în față, în eternul derby, care s-a disputat pe stadionul din Complexul Ghencea. Victoria le-a revenit steliștilor, cu rezultatul de 36-20, după un joc deschis cu faze spectaculoase.

În celălalt meci, pe Stadionul Olimpia,  s-au întâlnit CSM București și Politehnica Iași. După o primă repriză în care tigrii au condus cu 10-3, aceștia s-au desprins după pauză , rezultatul de 55-3 fiind cea mai mare diferență de scor a acestei runde.

În următoarea etapă  Știința Baia Mare se va deplasa în Banat pentru derby-ul cu Timișoara Saracens, iar Universitatea Cluj va evolua pe propriul teren împotriva celor de la CSM București.

C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Ionuț Botezatu, 14.Sikuea Taliauli, 13.Alexandru Bucur, 12.Sione Fakaosilea, 11.Mihai Lămboiu, 10.Jonathan Bredell, 9.Sergiu Lucaciu, 1.Silviu Suciu, 2.Florin Bârdașu, 3.Domițian Mureșan, 4.Florian Roșu, 5.Dumani Mtya,6.Cristian Chirică-cpt, 7.Johannes Van Heerden, 8.Feofaaki Holoia

Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru, 17.Constantin Pristaviță, 18.Waisea, Nailago, 19.Sean Morrell, 20.Bidzina Shamkaradze, 21.Alexandru Țiglă, 22.Jone Nasalo, 23.Constantin Ene

Antrenori: George Sava, Vasile Lucaci

C.S.Universitatea Cluj: 15.Daniel Barna, 14.Alin Dinu, 13.Csaba Gal, 12.Alexandru Banu, 11.Taniela Halafihi, 10.Ionuț Mazăre, 9.Leimoni Moala, 1.Silviu Vasiliu, 2.Alexandru Bertalan, 3.Daniel Gheța, 4.Florin Marin, 5.Vlad Rotar, 6.Neculai Ailenei, 7.Stefan Dordevic, 8.Claudiu Curcă

Rezerve: 16.Alin Davidoaea, 17.Alexandru Telesa, 18.Răzvan Bârlădeanu, 19.Vasile Dragoș, 20.Dragoș Damian, 21.Bogdan Toma, 22.Adrian Marcu, 23.Georgel Cătună

Antrenori: Horea Hîmpea, Cristian Săuan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.