102 LA NIVEL NAŢIONAL – Doi sătmăreni au murit de gripă în acest sezon

0
80

Un sătmărean a murit de gripă la Spitalul Județean. La nivel național, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 102.

Potrivit Centrului Național de Control și Supraveghere al Bolilor Transmisibile, Satu Mare a înregistrat un nou deces cauzat de gripă. Este vorba despre un pacient în vârstă de 66 de ani.

Surse au declarat pentru PresaSM că testele de laborator au arătat că acesta a fost infectat cu virusul gripal de tip tip A, subtip (H1)pdm09.

Medicii spun că bărbatul suferea de condiții medicale preexistente și nu a fost vaccinat antigripal.

Surse au declarat că sătmăreanul a fost internat în 4 martie la Spitalul Județean de Urgență.

O zi mai târziu, medicii au prelevat probele de laborator și le-au trimis Institutului Cantacuzino pentru confirmarea infectării cu virusul gripal.

Trei zile după prelevarea probelor, pe opt martie, analizele au confirmat faptul că bărbatul a fost infectat cu virusul gripal de tip A.

Bărbatul a suferit în trecut un atac cerebral și a fost diagnosticat cu diabet de tip B. Potrivit medicilor, decesul a survenit joi dimineața, la ora 7:30.

Acesta este al doilea deces cauzat de gripă la Satu Mare, în acest sezon.

Datele oficiale valabile la data de 11.03.2018 arată că la Satu Mare au fost înregistrate 39 de cazuri de gripă, cele mai multe dintre ele, 31 la număr, de tip B. Specialiștii au confirmat și șapte cazuri de gripă A, subtipul H1. Un singur caz de coinfecție gripală a fost confirmat la Satu Mare.

Situația la nivel național

La nivel național, numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 102. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Iași și București. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în mun. București, județul Brasov și Sibiu, cu menținerea răspândirii în regiunea de centru și cu focare locale și cazuri sporadice în unele județe. Examenele de laborator au confirmat peste 1400 de cazuri de gripă la nivel național.

Ministrul Sătănății, Sorina Pintea, a declarat în repetate rânduri că nu se întrunesc condițiile necesare pentru a vorbi despre o eventuală epidemie de gripă. Ea a subliniat că majoritatea deceselor s-au produs pe fondul complicațiilor apărute ca urmare a condițiilor medicale preexistente.

Specialiștii au recomandat vaccinarea categoriilor vulnerabile.

sursa info Presa SM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.