AcasăEveniment”Cocoșul” FMI îi trezește la realitate pe guvernanți. Se alege praful de...

”Cocoșul” FMI îi trezește la realitate pe guvernanți. Se alege praful de ”mărețul” plan al Elenei Udrea!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Finanţatorii internaţionali au îngrijorări legate de Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) care poate deveni o problemă majoră, a declarat în conferinţă de presă, şeful Misiunii Comisiei Europene, Istvan Szekely.

“Suntem îngrijoraţi cu privire la PNDI, deşi înţelegem importanţa acestui program şi utilitatea obiectivelor sale. Noi ne-am aşteptat ca acesta să facă parte din portofoliul şi strategia de prioritizare a proiectelor de investiţii. Proiectele din PNDI ar trebui incluse în strategia fiscală pe termen mediu şi ar trebui să se încadreze în anvelopa de cheltuieli bugetare, altfel poate deveni o problemă majoră. Pe viitor, şi experienţele anterioare cu alte proiecte începute şi neterminate din lipsă de fonduri ne demonstrează aceasta, s-ar putea transforma într-o problemă dacă nu ne asigurăm că aceste proiecte sunt în concordanţă cu resursele”, a afirmat oficialul CE.

”PNDI, deși ar putea executa proiecte excelente, nu respectă bunele practici fiscale și ar trebui limitate astfel de investiții. Acest lucru este crucial pentru a se preveni risipa de fonduri publice și așa insuficiente”, a spus Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI.

Adio săli de sport în cătune, piscine, patinoare și parcuri la țară

PNDI este un program gigantic pentru construcţia de infrastructură (drumuri, alimentare cu apă, canalizare, etc) în mediul rural, derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea. Programul are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro şi se derulează etapizat, până în 2020. Constructorii lucrează pe banii lor primii doi ani cel puţin, urmând ca abia din 2013 statul să înceapă să facă plăţile. Acestea se fac de la buget, nu din fonduri europene. Ca și cum i-ar fi scos din genta ei scumpă, ministresa Udrea a împărțit banii, după criterii despre care nu mai are rost să vorbim, prin toate județele pentru lucrări la care abonament au firmele portocaliilor. De fapt, PNDI a fost catalogat de la bun început ca fiind principalul agent electoral al PDL. Iată că, dacă strigătele Opoziției n-au avut ecou, stăpânii adevărați ai României, cei de la FMI, sunt deciși să pună piciorul în prag și să oprească mârlănia financiară care ne-ar îngropa definitiv.

G. Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA